YouTube запровадив новий рекламний алгоритм

YouTube запровадив новий рекламний алгоритм

09:51,
2 Листопада 2017
1878

YouTube запровадив новий рекламний алгоритм

09:51,
2 Листопада 2017
1878
YouTube запровадив новий рекламний алгоритм
YouTube запровадив новий рекламний алгоритм
Автори:
Унаслідок змін до системи монетизації відео компанія YouTube також запровадила новий метод підбору реклами в роликах.

Про це повідомляє BBC.

Зокрема таким чином компанія припинить показувати рекламу на відео з екстремістським вмістом.

У YouTube повідмили, що відтепер реклама буде в більшої кількості відео, ніж раніше.

Як писав MediaSapiens, у квітні YouTube зробив правила монетизації контенту більш жорсткими. З того часу підключитися до системи монетизації могли тільки канали, які набрали понад 10 тисяч переглядів. Після того, як канал збирав цю кількість, YouTube переглядав, чи не порушував він правила сервісу. Якщо ні, то в його роликах починала показуватися реклама.

Таким чином платформа намагалася впоратися із наслідками «рекламного скандалу», коли реклама багатьох відомих компаній та організацій з'явилася у відеороликах з екстремістським або образливим змістом.

У червні YouTube заявив, що відключить монетизацію відео для авторів образливих роликів. Згодом платформа відеохостингу змогла повернути собі частину рекламодавців після бойкоту.

Однак у результаті змін до системи монетизації багато відеоблогерів не змогли заробляти на рекламі. Попередній алгоритм позначав їхні відео як такі, що не рекомендуються для сімейного перегляду.

Популярні YouTubе-блогери активно критикували інтернет-ресурс через ці зміни. Вони заявляли, що не завжди розуміють причини, чому деякі їхні відео не монетизуються.

У відповідь на це у YouTube створили систему, яка дозволить блогерам виявити, чому це відбувалося. Також система зможе переглянули рішення про класифікацію ролика.

У своєму блозі компанія повідомила, що збирала інформацію зі звернень, які надходили протягом останніх декількох місяців: це й дозволило оновити алгоритм, аби класифікувати відео правильно.

«Іншими словами, мільйони нових відео будуть монетизовані повністю», - зазначили в компанії.

Відеохостинг закликав аудиторію продовжувати скаржитися, якщо відео будуть класифіковані неправильно, аби YouTube міг і надалі удосконалювати рекламний алгоритм.

Нагадаємо, у жовтні YouTube змінив алгоритм показу пропонованих за пошуком відео після критики щодо фейкових роликів про стрілянину в Лас-Вегасі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
sproutsocial.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду