Google закриває програму First Click Free

Google закриває програму First Click Free

09:55,
15 Вересня 2017
2074

Google закриває програму First Click Free

09:55,
15 Вересня 2017
2074
Google закриває програму First Click Free
Google закриває програму First Click Free
Автори:
Компанія Google оголосила про закриття програми First Click Free, за допомогою якої читачі могли отримати доступ до платних публікацій різних видань в мережі, якщо переходили до них із пошуку.

Як пише The Wall Street Journal, таким чином компанія намагається налагодити стосунки з онлайн-виданнями та допомогти їм залучити більше платних підписників. «Google роками заохочувала медіакомпанії долучатися до програми First Click Free (FCF). Однак серед самих видавців вона сприймалась неоднозначно. Наприклад, медіакорпорація News Corp, які належть The Wall Street Journal, часто виступала із критикою програми та її політики щодо видавців. Закриття FCF обговорювалося між  генеральним директором Google Сундаром Пічаї та генеральним директором News Corp Робертом Томасом», - цитує SearchenginesLand.

При цьому медіа зможуть і надалі давати користувачам можливість «безкоштовного першого кліку» за власним бажанням, а відмова від FCF не приведе до зниження позицій сайту в результатах пошуку Google.

Раніше цього року газета The Wall Street Journal вийшла з програми FCF, що призвело до падіння трафіку видання на 45%. При цьому кількість платних підписок видання збільшилася в чотири рази.

Як писав MediaSapiens, минулого  місяця Google повідомила про оновлення програми First Click Free та створення нових інструментів для активації онлайн-платежів і таргетування потенційних підписників. Також в 2015 році компанія обмежила кількість матеріалів, які користувачі могли безкоштовно прочитати за допомогою FCF, з п’яти до трьох в день.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Search Engine Land
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду