Google презентувала Android 8 з лого у вигляді печива Oreo

Google презентувала Android 8 з лого у вигляді печива Oreo

15:24,
22 Серпня 2017
2056

Google презентувала Android 8 з лого у вигляді печива Oreo

15:24,
22 Серпня 2017
2056
Google презентувала Android 8 з лого у вигляді печива Oreo
Google презентувала Android 8 з лого у вигляді печива Oreo
Автори:
21 серпня компанія Google презентувала нову восьму версію своєї операційної системи для мобільних пристроїв Android, названу на честь шоколадного печива Oreo.

Про це повідомляє BBC.

Оновлення операційної системи передбачає функцію «зображення в зображенні», яка дозволить деяким мобільним програмам продовжувати працювати в маленькому вікні в кутку екрана ґаджета.

Очікується, що оновлення у першу чергу відбудуться в власних моделях смартфонів від компанії Google – Nexus та Pixel.

Як пише BBC, нові версії Android доволі повільно впроваджуються в використання. Адже наразі лише 14% пристроїв використовують попередню версію операційної системи під назвою Nougat. Google продовжує давати «солодкі» назви новим версіям Android: Nougat (нуга) передували Marshmallow (пастила) та Lollipop (льодяник).

Ще одним нововведення є те, що Oreo дасть користувачам можливість контролювати обсяг сповіщень. Їх користувач відтепер зможе поділити на групи, а певні – заблокувати.

Раніше користувачі Android могли блокувати або дозволяти лише усі одразу сповіщення з кожного додатка.

Крім того, Oreo пропонує:

  • «розумний інструмент для копіювання», який одразу виділяє усю адресу або телефонний номер;
  • можливість встановлення обмежень на використання загального ресурсу окремими додатками у фоновому режимі, аби заощадити місце в пам'яті ґаджета та заряд батареї;
  • сервіс Instant Apps, який дасть можливість запускати частину своїх додатків, навіть якщо вони не встановлені на пристрої;
  • новий дизайн смайлів, які більше схожі на ті, що пропонує операційна система iOS компанії Apple та інші можливості.

Нова функція «зображення в зображенні» дозволить людям продовжувати переглядати відео на YouTube у кутку екрана, при цьому використовуючи інші додатки. Одна це зможе робити тільки той користувач, який придбав послугу YouTube Red.

Чи робити оновлення Android доступним для вже існуючих пристроїв, вирішуватимуть їхні виробники. Багато з них встановлюють його на нові моделі.

«Проблема нових версій Android від Google полягає у тому, що на момент виходу вони доступні невеликій кількості користувачів. Android зазвичай потребує пристосування та затвердження кожного виробника телефонів і мобільного оператора, тому на те, аби нові версії операційної системи досягли значної кількості користувачів, потрібні місяці», – прокоментував Ієн Фоґґ із консалтингової компанії IHS Markit.

На думку експерта, головна особливість нової системи полягає у тому, Android Oreo у майбутньому дозволятиме виробникам пристроїв простіше вносити зміни.

Нагадаємо, у травні компанія Google в рамках конференції для розробників I/O 2017 представила публічну бета-версію оновленої операційної системи, яку тоді назвали Android O, а також версію операційної системи для слабких смартфонів.

У липні ж понад 14 мільйонів мобільних пристроїв, які використовують операційну систему Android, стали жертвами атаки нового вірусу CopyCat.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Google
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду