Вчені створили скло для телефонів, яке зможе відновлювати себе

Вчені створили скло для телефонів, яке зможе відновлювати себе

10:57,
5 Квітня 2017
1460

Вчені створили скло для телефонів, яке зможе відновлювати себе

10:57,
5 Квітня 2017
1460
Вчені створили скло для телефонів, яке зможе відновлювати себе
Вчені створили скло для телефонів, яке зможе відновлювати себе
Автори:
Група американських хіміків створила матеріал, який може відновлюватись самотужки і при цьому використовуватись у якості скла для телефонів.

Про це пише Platforma.

Команда вчених з Каліфорнійського університету в Ріверсайді створила особливий матеріал, який може проводити струм, а також відновлювати сам себе. За словами авторів, на дослідження такої технології їх надихнула історія персонажа коміксів Росомахи, що мав здатність до регенерації.

В основі інноваційного матеріалу лежить тип нековалентного зв'язку, відомий як іон-дипольна взаємодія. Працює це так: коли речовина пошкоджена або навіть розірвана, іони і молекули притягуються назад один до одного, таким чином відновлюючи поверхню. Один з учасників дослідження Чао Ван розповідає, що їх розробка дійсно успішно виправляє всі свої подряпини, порізи та інші пошкодження. А якщо матеріал розірвати навпіл, то на повне відновлення піде менше доби. Крім того, речовина може розтягуватися в 50 разів від початкової довжини.

Поки що робити свої рани ідеально непомітними технологія не може. Однак після подальших досліджень подібну розробку можна буде використовувати не тільки для екранів мобільних телефонів, а і в різноманітних сенсорах чи роботехніці. «Може скластися враження, що матеріали, які здатні до регенерації, можуть прийти до нас лише в далекому майбутньому. Але я впевнений, що вони з'являться в мобільних телефонах вже скоро, – каже Чао Ван. – Протягом трьох років вони надійдуть на ринок і змінять наше повсякденне життя».

Нагадуємо, раніше стало відомо, що Apple буде використовувати «рідкий метал» при виробництві корпусів iPhone. «Рідкий метал» є особливим сплавом цирконію, титану, нікелю, міді та інших матеріалів і за своєю структурою більше нагадує скло. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Platforma
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду