Mail.Ru Group повідомила про можливе закриття агрегатора новин

Mail.Ru Group повідомила про можливе закриття агрегатора новин

15:30,
22 Квітня 2016
2149

Mail.Ru Group повідомила про можливе закриття агрегатора новин

15:30,
22 Квітня 2016
2149
Mail.Ru Group повідомила про можливе закриття агрегатора новин
Mail.Ru Group повідомила про можливе закриття агрегатора новин
Автори:
Одна з найбільших у Східній Європі російська IT-компанія Mail.Ru Group попередила про можливе закриття сервісу агрегації новин у разі, якщо законопроект, який прирівнює новинні агрегатори до ЗМІ, буде ухвалено в поточному вигляді.

Про це йдеться в річному звіті Mail.Ru Group, повідомляє РБК-Україна.

«Законопроект обмежує право володіння або контролю сервісів новинної агрегації неросійськими фізичними та юридичними особами до рівня, що не перевищує 20%, — за аналогією з обмеженнями, введеними в російських ЗМІ. Якщо законопроект буде прийнятий у поточному вигляді, ми будемо змушені реструктурувати наші сервіси агрегації новин, призупинити або припинити роботу цих сервісів», - йдеться у звіті компанії.

Напередодні 19 квітня депутати Держдуми РФ ухвалили в першому читанні законопроект, який фактично прирівнює новинні агрегатори до ЗМІ і встановлює штрафи до 3 мільйонів рублів за порушення вимог проекту закону. 

Документ внесли на розгляд Держдуми в лютому депутати Олексій Казаков (СР) і Олександр Ющенко (КПРФ). У законопроекті встановлюється обов'язок новинних агрегаторів перевіряти достовірність інформації, що поширюється, а частка іноземного фінансування таких ресурсів не повинна перевищувати 20%.

Згідно із законопроектом, новинний агрегатор, відвідуваність якого становить понад 1 мільйон користувачів на добу, зобов'язаний перевіряти достовірність суспільно значимої інформації до її поширення і видаляти її за приписом Роскомнагляду.

Нагадуємо, що раніше Мінкомзв’язку РФ розкритикувало ідею прирівняти Google та «Яндекс» до ЗМІ. «Ми вважаємо, якщо довести цю ідею до логічного завершення, то з таким же успіхом до ЗМІ можна прирівняти газетні кіоски. Ми ж бачимо на вітрині кіоску обкладинки газет та журналів і можемо прочитати на них заголовки новин - чим не новинний агрегатор?» - відзначив чиновник у розмові з «Интерфаксом».

На випадок ухвалення закону під його дію потраплять до 30 великих компаній: «Яндекс», Google, Mail.ru, Rambler, «ВКонтакте», «Спутник», Facebook, Twitter та інші. Раніше у «Яндексі» заявили, що сервіс «Яндекс.Новости» не зможе існувати, якщо його зобов’яжуть перевіряти всі новинні повідомлення, пише lenta.ru.   

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
htstatic.imgsmail.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду