Команда технологів створила 3D-картину у стилі Рембрандта

Команда технологів створила 3D-картину у стилі Рембрандта

16:30,
8 Квітня 2016
2581

Команда технологів створила 3D-картину у стилі Рембрандта

16:30,
8 Квітня 2016
2581
Команда технологів створила 3D-картину у стилі Рембрандта
Команда технологів створила 3D-картину у стилі Рембрандта
Автори:
Команда технологів, які працюють на Microsoft та інші компанії, створила 3D-картину у стилі Рембрандта.

Про це пише BBC

Розробники намагалися досягти максимальної схожості зі стилем Рембрандта, але аби при цьому портрет був абсолютно новим.

Після того картину роздрукували на 3D-принтері, аби надати їй текстуру, що відповідає олійній фарбі.

«Ми насправді хотіли збагнути, що саме робить обличчя таким як у Рембрандта», - розповів ВВС Еммануель Флорес, який керував технологічною частиною проекту.

Спершу певні позначки на роботах художника для комп'ютера зробили люди, а далі машина аналізувала закономірності, за якими, приміром, художник вимальовував очі своїх персонажів.

Алгоритми комп'ютера розробили таким чином, аби він міг «віддзеркалювати» стиль майстра.

Аби обмежити кількість можливих результатів до певного типу особистості, комп'ютер запрограмували на портрет чоловіка кавказького типу зовнішності віком від 30 до 40 років, із бородою, у чорному одязі з білим коміром і капелюсі, який дивиться у правий бік.

За словами пана Флореса, метою науковців було створити машину, яка б працювала як Рембрандт.

«Так ми краще розумітимемо, що робить шедевр шедевром. Але я не думаю, що ми можемо замінити Рембрандта - Рембрандт унікальний», - додав він.

Над дворічним проектом під назвою «The Next Rembrandt» працювали Microsoft разом із фінансовою компанією ING, Делфтським технічним університетом та двома голландськими музеями - «Мауріцгейс» та «Музей Рембрандта».

Згодом намальовані комп'ютером роботи мають представити публіці.

Нагадуємо, що навесні минулого року американський художник Мак Колі відтворив картину Вінсента Ван Гога «Нічне кафе» у 3D-форматі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду