IBM розірвала угоду зі ще однією російською ІТ-компанією

IBM розірвала угоду зі ще однією російською ІТ-компанією

15:25,
29 Липня 2015
3152

IBM розірвала угоду зі ще однією російською ІТ-компанією

15:25,
29 Липня 2015
3152
IBM розірвала угоду зі ще однією російською ІТ-компанією
IBM розірвала угоду зі ще однією російською ІТ-компанією
Автори:
Американська корпорація IBM в односторонньому порядку розірвала контракт із ще однією російською ІТ-компанією - «Энвижн Груп», яку нещодавно придбала МТС.

Про це пише «КоммерсантЪ».

за інформацією трьох джерел видання, «Энвижн Груп» перестала бути партнером ІВМ і не може і зсередини липня не може займатися поставками обладнання та програмного забезпечення компанії. 

Представник ІВМ у Росії та СНГ Ольга Проскурякова підтвердила цю інформацію і заявила, що «компанія проводить регулярну оцінку своїх каналів взаємодії з бізнес-партнерами».

Втрата «Энвижн» статусу партнера IBM по часу співпала зі зміною власника ІТ-компанії, пише «Коммерсант». У липні цю компанію в АФК «Система» купила МТС. 

«Ми розуміємо політичний та економічни контекст, який супроводжував рішення IBM», - повідомив представник МТС Дмитро Солодовніков, і додав, що «рішення було очікуваним та ніяк не вплинуло на формування умов угоди». Частка бізнесу, пов’язана з обладнанням IBM, у «Энвижн» була незначною, підкреслив він. 

Про одностороннє розірвання договору IBM попередила «Энвижн Груп» за три місяці.

«Энвижн» стала другою російською, яка втратила партнерство з IBM від початку 2015. 

Раніше IBM розірвала відносини з однією з найбільших російських IT-компаній «Ланіт», з якою співпрацювала понад 20 років. За словами пана Генса, згідно з умовами договору, IBM мала право розірвати договір з повідомленням за три місяці, чим і скористалася. 16 квітня віце-президент IBM Чад Різ направив виконавчому директору ЗАТ «Ланіт» Володимиру Грибову лист, в якому йдеться про закінчення дії угод між «Ланіт» і IBM через три місяці.

Учасники ринку пов’язують рішення про розрив IBM контрактів з найбільшими партнерами з бажанням американської корпорації працювати напряму з їхніми клієнтами. Окрім того, на думку голови Lenovo в Росії, СНГ та Східній Європі Гліба Мішина, певну роль могли відіграти й санкції, що ввела США проти Росії. «Ланит» та «Энвижн Груп» працюють зі своїм спектром держзамовників, включно зі структурами із оборонки», - зазначив він. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
kommersant.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду