IBM створила новий ультратонкий мікрочіп

IBM створила новий ультратонкий мікрочіп

16:07,
10 Липня 2015
3129

IBM створила новий ультратонкий мікрочіп

16:07,
10 Липня 2015
3129
IBM створила новий ультратонкий мікрочіп
IBM створила новий ультратонкий мікрочіп
Автори:
Компанія IBM заявила про створення ультратонкого мікрочіпа. Щільність розміщення транзисторів в ньому в чотири рази більша, ніж у будь-якого існуючого серійного аналога.

Про це повідомляє The New York Times.

Зараз проходить тестування робочих версій 7-нанометрових прототипів. Доступними у вільному продажу зараз є процесори, побудовані за 14-нанометровою технологією, а 10-нанометрові чіпи тільки виходять на ринок.

«Досягти збільшення продуктивності вдалося завдяки застосуванню кремній-германієвого сплаву», — цитує портал повідомлення з ibm.com.

У IBM відзначили, що досягти збільшення продуктивності і зменшення габаритів вдалося завдяки застосуванню в процесі виробництва кремній-германієвого сплаву — раніше використовувався лише кремній. Новий матеріал добре вплинув на швидкість роботи транзисторів, він значно знижує енергоспоживання.

Нова технологія дозволить розміщувати на одному чіпі до 20 мільярдів транзисторів. Це приблизно в чотири рази перевищує можливості найсучасніших процесорів, що доступні для покупки.

Запуск новинки у виробництво поки що не є близькою перспективою. Однак фахівці IBM повідомляють, що критичних проблем у лабораторному тестуванні не відчувають.

Анонс компанії є черговим підтвердженням закону Мура, згідно з яким число транзисторів у мікрочипі має подвоюватися кожні два роки. Примітним є те, що анонс IBM було опубліковано відразу після піку численних публікацій, в яких заявлялося про припинення дії закону.

Нагадуємо, IBM запропонувала технологію для боротьби із поширенням хвороби Ебола у Сьєра-Леоне.

Раніше MediaSapiens повідомляла, що компанія Sony спільно з IBM розробила касету нового покоління, що здатна зберігати до 185 терабайт даних. Це в 74 рази більше за об’єм традиційної магнітної стрічки.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The New York Times
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду