Apple отримала права на домени російського інтернет-магазину

Apple отримала права на домени російського інтернет-магазину

13:24,
19 Червня 2015
3456

Apple отримала права на домени російського інтернет-магазину

13:24,
19 Червня 2015
3456
Apple отримала права на домени російського інтернет-магазину
Apple отримала права на домени російського інтернет-магазину
Автори:
Американська корпорація Apple заключила мирову угоду з адміністратором apl-msk.ru і тепер отримає права на декілька доменів, з яких покупці переходили на цей сайт.

Про це повідомляє Meduza з посиланням на газету «Коммерсант».

Про те, що Apple подала судовий позов проти адміністратора apl-msk.ru Івана Нємкіна, стало відомо на початку травня. Претензії корпорації були пов’язані з інтернет-магазином apl-msk.ru, переадресація на який відбувалася з доменів apples-msk.ru, apple-msk.ru, apple.msk.ru, applemsk.ru, apples.msk.ru, applesmsk.ru.

Корпорація звинуватила Нємкіна в порушенні прав на товарний знак «apple» у доменах і вимагала стягнути з нього 1 мільйон рублів.

Сторонам вдалося владнати претензії в позасудовому порядку, пише «Коммерсант». Нємкін визнав себе винним в порушенні прав Apple на товарний знак і погодився добровільно передати права на всі перераховані домени американської корпорації. У свою чергу Apple відмовилася стягувати компенсацію.

«Відповідач вже підписав угоду про передачу доменів, яка направлена в Ru-Center (реєстратор доменних імен)», - сказав представник Apple.

Одночасно з позовом проти Нємкіна Apple подала до суду на ТОВ «Профіт», ТОВ «Електротехпром», ТОВ «Арго», ТОВ «Маджеста Плюс», які впродовж декількох останніх років почергово володіли магазином apl-msk.ru. Розгляд цього позову, в рамках якого Apple просить стягнути з відповідачів 15,5 мільйонів рублів за використання товарного знаку, призначено на 15 вересня.

Згідно з оцінкою гендиректора «Infoline-Аналітики» Михайла Бурмістова, слово «apple» використовують близько 400 російських інтернет-магазинів у доменних зонах .ru, .su, net, .bis, .org, .info та .com. Більшість з них, за його словами, торгують «сірим» товаром, тобто ввезеним у країну без сплати митного збору. Цьогоріч сукупний оборот цих інтернет-магазинів може сягнути 15-20 мільярдів рублів.

Нагадуємо, що 11 червня на щорічній Всесвітній конференції розробників у Сан-Франциско компанія Apple повідомила про запуск нового додатку, за допомогою якого можна отримати доступ до оперативних новин. Уже 16 червня корпорація розмістила оголошення про пошук редакторів із журналістським досвідом для роботи над додатком Apple News.

Також на початку червня компанія запатентувала "розумні" навушники, які дозволили декільком користувачам одночасно слухати різні аудіофайли з одного пристрою, та презентувала новий музичний сервіс AppleMusic.

Наприкінці травня Роскомнагляд  написав у Твіттері, що компанія на вимогу відомства видалила у своєму додатку матеріал, який був визнаний в Росії екстремістським. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Awesome Cave
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду