Apple відмовилася від випуску власних телевізорів

Apple відмовилася від випуску власних телевізорів

11:00,
20 Травня 2015
2614

Apple відмовилася від випуску власних телевізорів

11:00,
20 Травня 2015
2614
Apple відмовилася від випуску власних телевізорів
Apple відмовилася від випуску власних телевізорів
Автори:
Apple згорнула свою 10-річну програму з випуску власних телевізорів. Керівництво компанії задумалося про це ще рік тому, коли довелося визнати, що деякі ідеї не можуть бути втілені в життя, а існуючих розробок недостатньо для виходу на ринок.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Wall Street Journal (WSJ). 

Компанія мала намір забезпечити свої телевізори камерами для відеочатів та прозорими дисплеями, які би використовували лазери для відображення картинки (Apple запатентувала цю технологію ще в 2010 році). Однак, пише видання, після майже 10 років розробок топ-менеджери вирішили, що цього недостатньо для виходу на ринок, одним з лідерів якого є Samsung. До того ж, останній задум компанії так і не реалізували, оскільки такий екран вимагав надто багато енергії, а якість картинки лишалася низькою. 

Раніше, 18 травня, відомий інвестор Карл Айкан написав лист гендиректору Apple Тіму Куку. В ньому він спрогнозував, що в разі виходу в 2016 році 55 і 65-дюймових UltraHD-телевізорів Apple, компанія отримає 15 мільярдів доларів у 2016 фінансовому році за рахунок продажу 10 мільйонів одиниць. Також, на його думку, Apple може вийти на ринок електрокарів в 2020. 

Водночас, як вдалося з’ясувати WSJ, компанія готується презентувати оновлену телевізійну приставку Apple TV. Це буде більш тонка версія поточного девайсу, інтерфейс якого не змінювався з 2012 року.  Також Apple TV матиме нові налаштування та софт. Очікується, що презентація продукту відбудеться на конференції для розробників WWDC наступного місяця.

Також Apple планує створити стрімінговий телевізійний сервіс.  Компанія розробляє пакет телеканалів, які будуть здійснювати своє мовлення на різні пристрої через Інтернет, розповіли джерела газети. Apple має намір показати сервіс в червні, а запуск проекту розпочнеться восени, повідомляє WSJ.

Уперше про проект створення ТБ стало відомо з книги Уолтера Айзексона про колишнього гендиректора компанії Стіва Джобса, що була опублікована незадовго після його смерті в 2011. Під час інтерв’ю з письменником Стів Джобс зізнався, що хотів би створити «об’єднану телевізійну установку, якою було б просто користуватися» і що він на фінальній стадії своїх міркувань щодо того, яким буде інтерфейс такого телевізора для користувачів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
24tv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду