Пекінська влада звинувачує інтернет-холдинг Alibaba Group у недбальстві

Пекінська влада звинувачує інтернет-холдинг Alibaba Group у недбальстві

16:20,
29 Січня 2015
2765

Пекінська влада звинувачує інтернет-холдинг Alibaba Group у недбальстві

16:20,
29 Січня 2015
2765
Пекінська влада звинувачує інтернет-холдинг Alibaba Group у недбальстві
Пекінська влада звинувачує інтернет-холдинг Alibaba Group у недбальстві
Автори:
Китайський уряд оприлюднив доповідь, у якій звинуватив інтернет-холдинг Alibaba Group у тому, що він не зважає на незаконну діяльність і не відстежує ринки у мережі.

Про це повідомила CNN.

Державна адміністрація з промисловості й торгівлі стверджує, що холдинг Alibaba Group «надто недбало» здійснював свої ділові операції. Це давало можливість деяким торгівцям продавати підроблені товари: від дизайнерських сумок до смартфонів.

Регулятор заявив: жорстку доповідь було підготовлено за підсумками зустрічі між представниками холдингу та державними посадовими особами, що відбулася ще у липні минулого року. Однак її не було оприлюднено раніше, щоб уникнути втручання у первинне розміщення у вересні акцій Alibaba Group на IPO у Нью-йоркській фондовій біржі.

Підробки вже давно стали проблемою для інтернет-холдингу, який функціонує у мережі на популярних торгових сайтах Taobao і Tmall. Засновник Alibaba Group Джек Ма (Jack Ma) назвав фейки його «раковою пухлиною».

Речник холдингу Боб Крісті (Bob Christie) заявив: «Taobao провів величезну роботу у боротьбі з підробками. Однак до її завершення ще далеко. Потрібно, щоб до боротьби за її остаточне викорінення  приєдналися  правоохоронні органи».

Торкнувшись урядової доповіді, Alibaba (BABA, Tech30) заявила, що «сайту Taobao і китайському бізнесу у мережі неправомірно завдано непоправної серйозної шкоди».

Підроблені товари викликали стурбованість, коли холдинг Alibaba Group наближався до маркетингового дебюту. Напередодні розміщення акцій на Нью-йоркській біржі в IPO він підписав декілька угод щодо боротьби з  піратством із брендами, що торгують предметами розкоші, та з промисловими групами.

Крім того, Alibaba вилучила з сайту Taobao протягом 10 місяців 2013 року 114 млн. продуктових списків. Однак основні споживчі бренди, такі як Columbia Sportswear, заявили, що вважають боротьбу з підробками «програною битвою».

На цьогорічному Всесвітньому економічному форумі у Давосі Джек Ма висловив своє бачення того, як перетворити свій холдинг на ґлобальну платформу для малого бізнесу.

Найбагатший китаєць висловив сподівання, що у майбутньому його компанія обслуговуватиме 2 млрд. споживачів і сприятиме 10 млн. представникам малого бізнесу за  межами Китаю.

Alibaba group безпосередньо чи опосередковано вже створила у Китаї 14 млн. робочих місць. Вона об'єднує малий бізнес зі споживачами, залучаючи щодня 100 млн. покупців. Кожного дня здійснюється  близько 60 млн. трансакцій.

Під час найбільш масштабного у США первинного розміщення минулого року на IPO на Нью-йоркській фондовій біржі акцій китайський інтернет-холдинг  накопичив $25 млрд. Це стало сенсацією у діловому світі.

Цього вівторка, повідомляє СNN, ціна акцій Alibaba Group на Нью-йоркській фондовій біржі досягла $102,94 – на 51 відсотка більше, ніж на IPO.

«Однак у Китаї жоден бізнес  не застрахований від контролю, навіть якщо йдеться про зіркову технологічну фірму», - відзначає американська телемережа.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джек Ма, cnbc.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду