Після заборони піратських кінотеатрів стримінги збільшили авдиторію до 2 мільйонів осіб

Після заборони піратських кінотеатрів стримінги збільшили авдиторію до 2 мільйонів осіб

17:20,
2 Жовтня 2024
627

Після заборони піратських кінотеатрів стримінги збільшили авдиторію до 2 мільйонів осіб

17:20,
2 Жовтня 2024
627
Після заборони піратських кінотеатрів стримінги збільшили авдиторію до 2 мільйонів осіб
Після заборони піратських кінотеатрів стримінги збільшили авдиторію до 2 мільйонів осіб
Частина користувачів продовжує відвідувати заборонені піратські онлайн-кінотеатри.

Після блокування піратських онлайн-кінотеатрів частка підписників легальних відеоресурсів зросла до 2 млн осіб. Найбільш активно переходять на офіційні ресурси люди від 18 до 44 років. Про це повідомила команда сервісу Deshevshe, яка провела дослідження щодо змін у споживанні онлайн-контенту українцями внаслідок блокування на основі даних Similarweb та Ahrefs.

Головними за популярністю серед українських стримінгових платформ є Megogo та «Світ ТВ». Контент на офіційних сайтах щомісяця переглядає понад 7 млн та 6,3 млн людей відповідно. На Україну припадає понад 85,5% відвідувань Megogo і майже 34% «Світ ТВ».

За даними Ahrefs, збільшилася й кількість відвідувань онлайн-кінотеатрів. Станом на кінець серпня Megogo мав 703,7 тис. абонентів, а «Світ ТВ» — 300 тис.

За даними Similarweb, у Netflix — приблизно 360 тис. відвідувань (0,2%) та приблизно 200 тис. підписників в Україні.

Кількість абонентів «Київстар ТБ» у серпні досягла 350 тис., Volia TV — 292 тис. Takflix має понад 50 тис. постійних глядачів.

Близько 20 тис. абонентів в Україні у сервісу Apple TV, а у Prime Video від Amazon — 24 тис.

«Дослідження показало, що блокування піратських сайтів призвело до значного зростання популярності легальних стримінгових сервісів. Легальні платформи залучили мільйони нових користувачів, причому найбільш активними виявилися молоді люди віком від 25 до 34 років», — зазначили автори дослідження.

Зростання кількості відвідувачів легальних онлайн-кінотеатрів

Водночас, попри блокування ресурсів, що розповсюджують піратський контент, вони все ще доступні українцям на так званих сайтах-«дзеркалах». До найбільш популярних належать:

  • HDRezka. Напряму сайт rezka.ag відвідують близько 90 млн разів за місяць, при цьому понад 60% користувачів — українці. Дзеркало rezka-ua.tv використовують майже 42 млн любителів безплатних фільмів, й українців серед них понад 90%.
  • Filmix. Дзеркало filmix.fm для входу в онлайн-кінотеатр застосовують 85,82 млн користувачів. Частка українців становить 44,78 млн (52,18%).
  • Kinokrad. Дзеркалом kinokrad.ac користується 43,27 млн глядачів, з них майже 22 млн (50,79%) — українці.

Згідно з даними сервісу Similarweb, найчисленнішою аудиторією піратських сайтів є чоловіки — 60%. Близько 35% користувачів — це люди від 25 до 34 років, а 27% — від 35 до 44.

«Статистика позитивна, проте масовий перехід на платні сервіси поки що не відбувся. Частина глядачів продовжує споживати піратський контент через відсутність юридичної відповідальності та недостатню просвітницьку роботу. Нарешті, у частини суспільства панує думка, що розважальний контент за замовчуванням повинен бути безкоштовним», — зазначили автори дослідження.

Фото: ілюстративне / dev.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду