Microsoft оновила ШІ-інструмент Copilot

Microsoft оновила ШІ-інструмент Copilot

17:48,
1 Жовтня 2024
335

Microsoft оновила ШІ-інструмент Copilot

17:48,
1 Жовтня 2024
335
Microsoft оновила ШІ-інструмент Copilot
Microsoft оновила ШІ-інструмент Copilot
ШІ-помічник отримав голос, вирішувати складні завдання та став більш дружнім.

Корпорація Microsoft кардинально оновила інструмент штучного інтелекту Copilot, який йде укомплекті з Windows та іншим програмним забезпеченням, додавши йому можливість бачити, голос, здатність вирішувати складніші проблеми, а також більш емпатичну особистість. Про це повідомило видання The Wired.

«Ми справді перебуваємо на дивовижному етапі переходу. — розповів генеральний директор Microsoft AI Мустафа Сулейман. — Компаньйони ШІ тепер бачать те, що бачимо ми, чують те, що чуємо ми, і розмовляють тією ж мовою, якою ми спілкуємося один з одним».

Наразі Copilot зустрів неоднозначну реакцію: деякі користувачі скаржилися на затримку або нечіткість відповідей, але Microsoft робить ставку на те, що цей інструмент згодом може стати невід’ємною частиною Windows, Office і не тільки. Впроваджуючи алгоритми штучного інтелекту OpenAI у програмне забезпечення, яким користуються сотні мільйонів людей, компанія також є лідером у тестуванні потенціалу ШІ для підвищення продуктивності в офісній роботі. Google, великий конкурент, також впроваджує штучний інтелект в офісні програми, зокрема Gmail і Google Docs.

Новий Copilot зможе розмовляти з користувачами кількома різними людськими голосами, реагуючи на переривання та паузи. «Ви можете переривати посередині розмовного потоку, і він також може активно слухати. — розповів Сулейман. — Це свого роду мистецтво чудової розмови».

За його словами, Copilot також було змінено так, щоб він надавав користувачам більше емоційної підтримки.

Інструмент Copilot Voice уже доступний англійською мовою для користувачів в Австралії, Канаді, Новій Зеландії, Великій Британії та Сполучених Штатах, а також у інших країнах. Інструмент інтегрований у безкоштовну версію Copilot для Windows, яка також доступна в автономному мобільному застосунку та онлайн.

Інша експериментальна функція під назвою Think Deeper дозволяє Copilot пробувати вирішувати складніші проблеми за допомогою процесу, який імітує покрокове міркування. Ця технологія частково базується на новій моделі штучного інтелекту під назвою OpenAI o1, яку компанія анонсувала OpenAI на початку цього місяця. Спершу Think Deeper стане доступним для користувачів Copilot Pro у США.

Також власники підписки на Copilot Pro зможуть користуватися функцією підключення під назвою Copilot Vision, яка забезпечує ШІ-помічнику можливість бачити екрани користувачів і реагувати на речі, на які вони вказують курсором.

Зміни в Copilot є ознакою бажання Microsoft поекспериментувати зі своїми інструментами ШІ та зробити їх більш привабливими. Вони також відображають швидкі темпи розвитку штучного інтелекту, причому більшість передових великих мовних моделей, як називаються алгоритми, за допомогою яких працюють чат-боти, тепер можуть обробляти аудіо та зображення, а також текст. За останні місяці OpenAI, Google та інші надали своїм моделям можливість природно розмовляти різними людськими голосами.

Фото: Copilot / uctoday.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду