У «Дії» студенти-контрактники можуть подаватися на гранти для навчання

У «Дії» студенти-контрактники можуть подаватися на гранти для навчання

13:08,
16 Вересня 2024
1007

У «Дії» студенти-контрактники можуть подаватися на гранти для навчання

13:08,
16 Вересня 2024
1007
У «Дії» студенти-контрактники можуть подаватися на гранти для навчання
У «Дії» студенти-контрактники можуть подаватися на гранти для навчання
Гранти доступні для студентів бакалаврського та магістерського рівнів.

У «Дії» запустили новий сервіс — заявки на отримання державних грантів на навчання. Студенти, які вступили на контрактну форму навчання, уперше отримають фінансову підтримку від держави, що частково або повністю покриває вартість навчання. Це поширена світова практика, яка діє у США та Європі, і вперше цього року — в Україні, повідомила пресслужба Мінцифри.

Гранти доступні студентам, що навчаються на денній або дуальній формі на бакалавра чи магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування і вже підписали контракт з університетом-учасником програми.

«Цього року ми впроваджуємо гранти на навчання. Історія з грантами революційна для української системи освіти. Для молоді це можливість вивчитися на омріяну професію, а не обирати ту, на яку вистачить грошей для контракту. Для університетів гранти — це мотивація стати кращими й боротися за кожного студента, — заявив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. — Такий підхід має стимулювати конкуренцію між ЗВО, й університети почнуть більше дбати про якість освіти, викладацький склад, розвиток науки та інновацій»,

«Ми прагнемо створити можливості для нашої молоді реалізувати свій потенціал через якісну вищу освіту в Україні. Кожен талант — це наше національне багатство і наша гарантія вистояти як країна у майбутньому. Тому ми інвестуємо в розвиток людського капіталу і надаємо максимальні можливості вибору свого місця навчання та освітньої програми», — заявив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, коментуючи старт прийому заявок на державні гранти від вступників, яких зараховано на контракт.

За його словами, кожен вступник, який може розраховувати на грант відповідно до здобутих балів НМТ, уже отримав відповідне повідомлення в електронному кабінеті вступника.

Подати заявку на грант можна з 15 вересня до 5 листопада. Для цього студент-контрактник має оновити «Дію», знайти в переліку документів «Сертифікат на навчання» й натиснути «Отримати грант». Пізніше «Дія» повідомить, коли університет отримає грант.

Як студентам-контрактникам податися на грант на навчання в «Дії»

Перелік закладів вищої освіти, які долучилися до проєкту, та інструкція з розрахунку коефіцієнту гранту — за посиланням.

Фото: застосунок «Дія» / Мінцифри

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду