На «Дія.Освіта» створили симулятор із протимінної безпеки

На «Дія.Освіта» створили симулятор із протимінної безпеки

13:58,
13 Вересня 2024
1644

На «Дія.Освіта» створили симулятор із протимінної безпеки

13:58,
13 Вересня 2024
1644
На «Дія.Освіта» створили симулятор із протимінної безпеки
На «Дія.Освіта» створили симулятор із протимінної безпеки
Раніше на платформі також вийшов новий освітній серіал про міни та інші вибухонебезпечні предмети.

На порталі «Дія.Освіта» з'явився симулятор із протимінної безпеки. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ у фейсбуці.

Проходячи цей симулятор, українці зможуть перевірити свої знання у сфері протимінної безпеки та переконатися, чи знають вони, як реагувати в надзвичайних ситуаціях.

У МВС пояснили, що для того, щоб мінімізувати небезпеку, варто знати, які знаки та маркування попереджають про неї, як розпізнати підозрілий предмет і що робити у разі його виявлення.

Симулятор розробили за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації та технічної підтримки Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у межах проєкту, який реалізується BBC Media Action і є частиною проєкту Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні, фінансованої урядом Японії.

Відзначимо, ще у серпні на платформі «Дія.Освіта» вийшов новий освітній серіал про міни та інші вибухонебезпечні предмети, створений у межах інформаційної кампанії «Помічай зміни».

Серіал містить 9 епізодів і пояснює, як виявляти загрози та розпізнавати вибухонебезпечні предмети. Відео також доступні людям із порушеннями слуху — серіал містить переклад жестовою мовою. Спікер серіалу — експерт ДСНС Іван Шепелєв.

Після перегляду серіалу українці:

  • знатимуть, які на вигляд снаряди, залишки ракет і дронів.
  • дізнаються про різні типи мін, які вони на вигляд і як працюють.
  • зможуть розпізнавати попереджувальні знаки та зрозуміють, де може бути небезпечно.
  • отримають чіткі інструкції, що робити при виявленні небезпечних предметів, щоб захистити себе та інших.

Серіал доступний за посиланням.

Нагадаємо, раніше на освітній платформі «Дія.Освіта» запустили симулятор, за допомогою якого можна потренуватися коректно та з повагою взаємодіяти з людьми, які мають бойовий досвід.

Фото: ДСНС

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду