Електронний рапорт у застосунку «Армія+» прирівняли до паперового

Електронний рапорт у застосунку «Армія+» прирівняли до паперового

12:08,
12 Серпня 2024
618

Електронний рапорт у застосунку «Армія+» прирівняли до паперового

12:08,
12 Серпня 2024
618
Електронний рапорт у застосунку «Армія+» прирівняли до паперового
Електронний рапорт у застосунку «Армія+» прирівняли до паперового
Військові зможуть надсилати рапорти своїм командирам прямо з телефона. Паперові репорти діятимуть паралельно.

Електронний рапорт, створений у застосунку для військових «Армія+», прирівняний до паперового. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в коментарі для «УП».

При цьому, за її словами, паперові рапорти не будуть ліквідовані. Військові зможуть формувати їх як в електронному вигляді в «Армії+», так і в звичному паперовому — на вибір командира. 

Черногоренко пояснила, що завдяки додатку військовослужбовці зможуть надсилати своїм командирам рапорти прямо зі свого мобільного телефона. Йдеться про 11 видів рапортів, які згруповані за чотирма типами: «на відпустку», «на допомогу», «направлення» і «видача направлення». 

«Коли ми почали аналізувати, що відбувається з паперовими рапортами, побачили, що командири можуть складати їх у стос паперів, які розглядатимуться пізніше або взагалі вважатимуться "загубленими" без пояснення причини. 

У застосунку "Армія+" це неможливо, тому що командир буде зобовʼязаний пояснити, чому відхиляє рапорт. Цей коментар додаватиметься в електронний архів, і вище військове керівництво зможе його проаналізувати в разі запиту бійця», — пояснила заступниця міністра.

Крім того, у першій версії застосунку працює функція «АрміяID». За її допомогою військовослужбовець може підтвердити свій статус, і будь-яка структура зможе ідентифікувати його. Завдяки цій функції військові зможуть отримувати пільги, оформлювати кредити, а також купувати квитки на транспорт.

Згодом Міноборони планує розгорнути нові модулі в застосунку. Це, зокрема, цифрові курси для бійців відповідно до їхнього запиту і списання зброї в електронному форматі. 

Застосунок «Армія+» доступний для скачування у Play Market і App Store

Нагадаємо, 8 серпня Міноборони офіційно запустило застосунок «Армія+», створений для військовослужбовців. За його допомогою військові зможуть надсилати командирам електронні рапорти, й відбудеться зменшення паперового документообігу.

Раніше у червні в Україні запустили чатбот «Армія+», створений для надання підтримки військовим, цивільним особам та їхнім сім’ям.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду