Мінцифра: в Україні відкриють 12 європейських цифрових інноваційних хабів

Мінцифра: в Україні відкриють 12 європейських цифрових інноваційних хабів

13:40,
25 Липня 2024
490

Мінцифра: в Україні відкриють 12 європейських цифрових інноваційних хабів

13:40,
25 Липня 2024
490
Мінцифра: в Україні відкриють 12 європейських цифрових інноваційних хабів
Мінцифра: в Україні відкриють 12 європейських цифрових інноваційних хабів
Хаби, які допомагають малому й середньому бізнесу та державним організаціям впроваджувати цифрові технології у свої проєкти, запрацюють у 2025 році.

Європейська комісія оголосила результати конкурсу на відкриття цифрових інноваційних хабів в Україні, які приєднаються до Європейської мережі в межах програми ЄС «Цифрова Європа». В Україні обрали 12 об’єднань, які перетворять на інноваційні хаби, повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансофрмації.

Європейські цифрові інноваційні хаби — це центри, які допомагають малому й середньому бізнесу та державним організаціям упроваджувати цифрові технології у свої проєкти й розвивати місцеву екосистему інновацій.

Переможцями згадуваного конкурсу стали:

  • Інститут фізики НАН України. Спеціалізація: енергоефективність.
  • Громадська спілка «Харківський кластер інформаційних технологій». Спеціалізація: сфери енергетики, агропромисловості, кібербезпеки та тестування нових технологій.
  • Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. Спеціалізація: штучний інтелект, кібербезпека, високопродуктивні обчислення, цифрова освіта й підтримка стартапів.
  • Асоціація «Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес-послуг». Спеціалізація: штучний інтелект, машинне навчання, VR та AR, робототехніка, радіоелектроніка та цифрова освіта.
  • Поліський національний університет. Спеціалізація: розвиток цифрових навичок високого рівня.
  • Хмельницький національний університет / EDIH «Clothing Technology & Textile Hub». Спеціалізація: швейна промисловість та машинобудування.

На етапі створення хабів уряд Німеччини допомагатиме консультаціями, а шість обраних об’єднань отримають 4,5 млн євро від ЄС на функціонування ЄЦІХ на умовах співфінансування 50/50.

Хаби надаватимуть послуги бізнесу та громадському сектору за чотирма напрямами:

  • навчання та підвищення кваліфікації працівників;
  • пошук джерел фінансування для впровадження цифрової трансформації, а також у розвитку нових цифрових послуг і бізнес-моделей;
  • надання приміщень, інфраструктури й підтримки для тестування цифрових та інноваційних технологій;
  • пошук партнерів, зокрема за кордоном.

Європейські цифрові інноваційні хаби в Україні запрацюють у 2025 році після підписання грантових угод.

Конкурс проводили в межах програми ЄС «Цифрова Європа», стратегічним реалізатором якої в Україні є Міністерство цифрової трансформації України, практичним консультантом — Офіс з розвитку підприємництва та експорту, за підтримки програми GIZ Ukraine «Цифрова трансформація МСП у країнах Східного партнерства», що фінансується урядом Німеччини.

Фото: Мінцифра

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду