Довідатись про штраф від ТЦК можна буде в «Дії»

Довідатись про штраф від ТЦК можна буде в «Дії»

13:23,
17 Липня 2024
1605

Довідатись про штраф від ТЦК можна буде в «Дії»

13:23,
17 Липня 2024
1605
Довідатись про штраф від ТЦК можна буде в «Дії»
Довідатись про штраф від ТЦК можна буде в «Дії»
Дізнаватися про штрафи за несвоєчасне оновлення даних можна в той же спосіб, що й про штрафи за будь-які адміністративні правопорушення.

Застосунок «Дія» повідомлятиме військовозобов’язаним про штраф за невчасно оновлені військово-облікові дані. Про це сказав в ефірі «Радіо Свобода» речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

За його словами, люди зможуть дізнаватися про штрафи за несвоєчасне оновлення даних у той же спосіб, як дізнаються про штрафи за будь-які адміністративні правопорушення. Зокрема, це може буде зробити в застосунку «Дія».

Лазуткін пояснив: це не означає, що всі, хто не оновив дані до 16 липня, будуть одразу оштрафовані. За його словами, притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення — це певна процедура, яка може займати від трьох місяців до року.

Речник додав, що оновити військово-облікові дані можна й надалі в ТЦК та СП і в застосунку «Резерв+», проте тепер це не звільняє від штрафу, оскільки 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних закінчився.

Військовозобов’язаних, які вже оновили свої військово-облікові дані у визначений законом термін, затримувати на вулицях працівники ТЦК та СП не будуть.

Завзначимо, із 10 липня перевірити виконавче провадження за штрафом від ТЦК можна за допомогою сервісу «Опендатабот». Ця функція платна.

Для перевірки на сайті Opendatabot потрібно ввести свої ПІБ і дату народження. За результатом перевірки особа отримає довідку про відсутність або наявність відкритих щодо неї виконавчих проваджень. 

Нагадаємо, на сьогодні в «Дії» можна зробити цифрове посвідчення ветерана, а також оформити статус учасника бойових дій.

Фото ілюстративне: Мінцифри

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду