До весни Wi-Fi забезпечать у 16 поїздах «Інтерсіті»

До весни Wi-Fi забезпечать у 16 поїздах «Інтерсіті»

10:15,
31 Серпня 2023
1330

До весни Wi-Fi забезпечать у 16 поїздах «Інтерсіті»

10:15,
31 Серпня 2023
1330
До весни Wi-Fi забезпечать у 16 поїздах «Інтерсіті»
До весни Wi-Fi забезпечать у 16 поїздах «Інтерсіті»
На це витратять 79 мільйонів гривень.

Філія «Головний інформаційно-обчислювальний центр» АТ «Укрзалізниця» 21 серпня за результатами тендеру уклала договір із фірмою «Віннком Україна» про розгортання телекомунікаційної мережі в потягах «Інтерсіті» та організацію бездротового доступу до ресурсів мережі «Інтернет» за 78,89 мільйона гривень, повідомили «Наші гроші» з посиланням на дані в системі Prozorro.

Відповідно до умов договору, підрядник виконає проєктні роботи, постачання, монтаж і пусконалагодження обладнання для розгортання телекомунікаційної мережі в потягах класу «Інтерсіті». Йдеться про десять поїздів Hyundai HRCS2, два поїзди Skoda EJ675, два поїзди ЕКр-1 «Тарпан» та два поїзди МПЛТ.

Доступ до зовнішньої мережі «Інтернет» забезпечуватиметься за допомогою Starlink, LTE та Wi-Fi від станцій. Мережа надаватиме пасажирам бездротовий доступ до інтернету через Wi-Fi.

Із загальної суми угоди на обладнання припадає 65,03 мільйона гривень, а на послуги – 13,15 мільйона гривень. Завершити роботи потрібно до квітня 2024 року. Гарантійний строк на обладнання становить три роки після монтажу та налагодження.

Формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі у 96 мільйонів гривень склала 18%. Конкурентами фірми-переможця на тендері були фірми «Грін Нетворкс», «Смарт Інновейшн» та «Білінтех Україна».

Компанією «Віннком Україна» володіє Ігор Поліщук, а керує Володимир Дубей. Загалом із 2016 року фірма отримала підрядів на 471 мільйон гривень.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» оновила свій застосунок для смартфонів. В оновленому застосунку з’явилася можливість придбання квитків для пільгових каторій громадян і тих, хто їх супроводжує. Також розробники додали інтерфейс англійською мовою, впорядкували схеми вагонів, доопрацювали оцінку подорожі та програму лояльності.

Фото: «Укрзалізниця» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду