Компанія Google випустила новий дудл до Дня Незалежності України

Компанія Google випустила новий дудл до Дня Незалежності України

09:30,
24 Серпня 2023
3286

Компанія Google випустила новий дудл до Дня Незалежності України

09:30,
24 Серпня 2023
3286
Компанія Google випустила новий дудл до Дня Незалежності України
Компанія Google випустила новий дудл до Дня Незалежності України
На малюнку зображені як прототипи сучасників, так і людей, які 32 роки тому зустріли незалежність України.

Компанія Google випустила дудл, присвячений Дню Незалежності України. На малюнку зображена хода українців, які демонструють гордість і впевненість, рухаючись у майбутнє. Авторкою ілюстрації є київська художниця Поліна Дорошенко. Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Цьогорічний День Незалежності має особливе значення, оскільки Україна продовжує боротьбу проти російського вторгнення», — заявили в Google.

Зазначено, що «державне свято вшановує незламність духу українського народу та пам’ятає всіх, хто віддав життя за свою країну — включно з тими, хто все ще воює зараз. Цього дня 1991 року Україна здобула незалежність і вийшла на світову арену як суверенна держава».

Київська художниця Поліна Дорошенко розповіла, що під час створення дудлу вона хотіла продемонструвати як різноманітність, так і єдність.

«Я вкладала сенс у більшість деталей. Наприклад, колір кросівок, деталі традиційного одягу та вишивки, а також керамічний півень, який став символом незламності, стійкості попри всі виклики сьогодення. На ілюстрації ми бачимо прототипи як сучасників, так і людей, які 32 роки тому зустріли Незалежність України», — зазначила художниця.

Як відомо, сьогодні, 24 серпня, українці відзначають 32-гу річницю незалежності держави. І вдруге поспіль святкування Дня Незалежності України відбувається в умовах повномасштабного російського вторгнення.

Додамо, дудли — це тематичні заставки від Google, які з’являються на домашній сторінці у браузері з нагоди визначних подій чи людей. Американська компанія щорічно вітає українців із головним державним святом уже понад 10 років.

Фото: Google

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду