Провайдерам доручили заблокувати сайт з пропагандистським мультсеріалом про Зеленського

Провайдерам доручили заблокувати сайт з пропагандистським мультсеріалом про Зеленського

14:45,
9 Серпня 2023
1991

Провайдерам доручили заблокувати сайт з пропагандистським мультсеріалом про Зеленського

14:45,
9 Серпня 2023
1991
Провайдерам доручили заблокувати сайт з пропагандистським мультсеріалом про Зеленського
Провайдерам доручили заблокувати сайт з пропагандистським мультсеріалом про Зеленського
Російські пропагандисти під виглядом французьких аніматорів намагалися дискредитувати вище керівництво України та маніпулювати почуттями українців.

Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій за зверненням СБУ видав розпорядження про блокування сайту, де викладено пропагандистський мультсеріал про Володимира Зеленського від нібито французьких аніматорів http://ukraine-inc.info. Про це йдеться в розпорядженні регулятора від 4 серпня.

«Постачальникам електронних комунікаційних послуг здійснити блокування доменного імені — http://ukraine-inc.info, а також його піддомену на рекурсивних DNS-серверах. Оперативному черговому НЦУ надіслати розпорядження до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, для розміщення на офіційному вебсайті», — зазначено в документі.

Наразі сайт продовжує функціонувати.

На початку квітня фахівці проєкту VoxCheck дослідили, що немає жодних доказів, що мультсеріал «Ukraine Inc.», який нібито зображує «похмурі реалії» України, випустила певна французька студія. Як пояснили фактчекери, у мережі неможливо знайти згадку конкретної компанії, а новини про серіал поширюють лише в соцмережах російського сегмента.

«Самі епізоди "Ukraine Inc." насичені штампами російської пропаганди. Володимира Зеленського зображають наркозалежним та повністю підконтрольним "західним кураторам", які скеровують його жертвувати українцями заради війни з Росією. У мультику намагаються перекласти відповідальність за численні жертви серед цивільних з Росії на Україну та Захід», — повідомили у проєкті VoxCheck.

31 липня про чергову серію провокаційного мультсеріалу попередив Центр протидії дезінформації.

«Роспропаганда під іменем французьких аніматорів створила п'яту серію провокаційного мультсеріалу "Ukraine Inc." про Володимира Зеленського. Ця частина розповідає про майбутні президентські вибори 2024 року у вигляді гонки за владу. Також російські фейкороби показують, що нібито станеться з Зеленським, якщо він не переможе у виборах. У такий спосіб ворог через мультиплікаційну призму намагається дискредитувати вище керівництво України, а також маніпулює почуттями українців, — зазначено у повідомленні ЦПД. — Відсутність слів у мультсеріалі допомагає пропагандистам ширити його в західних країнах, проте резонансу він набирає тільки в прокремлівських пабліках. Так роспропаганда показує — хто справжній автор цієї ІпсО».

Нагадаємо, у липні YouTube заблокував канал російського пропагандиста Захара Прилєпіна.

Фото: Центр протидії дезінформації / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
13:04 / 17.08.2023
А що сталося? Бубочка забився в істериці?
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду