У «Дії» можна подати заявку на компенсацію за зруйноване житло

У «Дії» можна подати заявку на компенсацію за зруйноване житло

16:23,
1 Серпня 2023
1511

У «Дії» можна подати заявку на компенсацію за зруйноване житло

16:23,
1 Серпня 2023
1511
У «Дії» можна подати заявку на компенсацію за зруйноване житло
У «Дії» можна подати заявку на компенсацію за зруйноване житло
В Україні стартує другий етап програми «єВідновлення».

У застосунку «Дія» стартував новий етап держпрограми «єВідновлення»: відтепер українці можуть подати заявки на отримання компенсації за зруйноване внаслідок війни житло. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Раніше ви могли подати заяву в "Дії" про ремонт пошкодженого майна. Зараз розширюємо єВідновлення для тих, чиє житло знищили через російське вторгнення. Подавайтеся, щоб отримати житловий сертифікат та придбати нову домівку — у забудовника чи на вторинному ринку», — зазначив він

За інформацією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, отримати компенсацію зможуть тільки одноосібні власники житла, яке:

  • зруйноване через бойові дії після 24 лютого 2022 року;
  • не підлягає відновленню;
  • розміщене на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій;
  • зареєстроване у Держреєстрі речових прав (ДРРП).

Для того, щоб претендувати на компенсацію, спершу треба подати інформаційне повідомлення про зруйноване нерухоме майно. Після цього можна подати заяву на отримання компенсації, скориставшись послугою «єВідновлення» в застосунку «Дія»:

Для подання заяви потрібно:

  • вибрати пільгову категорію, якщо є;
  • надати контактні дані;
  • замовити довідку про несудимість у «Дії».

Подані заяви розглядатиме спеціальна комісія, створена при органах місцевого самоврядування. Ці ж комісії обстежуватимуть знищене житло та ухвалюватимуть рішення щодо компенсації. Сама ж компенсація надаватиметься у формі електронного житлового сертифікату. Його можна буде використати для купівлі житла на первинному чи вторинному ринках або ж інвестиції в майбутню нерухомість.

«Зверніть увагу. Якщо ви хочете відбудувати житло на власній землі, раджу почекати із заявою. Грошова компенсація на відбудову також буде — команда працює над впровадженням послуги», — додав Михайло Федоров.

Нагадаємо, раніше в межах програми «єВідновлення» запустили виплати для ремонту пошкодженого внаслідок війни житла.

Фото: «Дія» / ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду