Помер один із найрозшукуваніших хакерів світу

Помер один із найрозшукуваніших хакерів світу

11:00,
21 Липня 2023
3948

Помер один із найрозшукуваніших хакерів світу

11:00,
21 Липня 2023
3948
Помер один із найрозшукуваніших хакерів світу
Помер один із найрозшукуваніших хакерів світу
Після ув'язнення хакер перекваліфікувався на фахівця з кібербезпеки.

Днями помер Кевін Мітнік, який раніше був одним із найбільш розшукуваних комп’ютерних хакерів у США. Йому було 59 років. Про це повідомила The New York Times, посилаючись на прессекретаря компанії KnowBe4 Кеті Воттман.

Причиною смерті стали ускладнення від раку підшлункової залози. Він проходив лікування в медичному центрі Пітсбурзького університету, але хвороба перемогла.

«Більша частина його життя нагадує художній твір», — зазначено в некролозі, і це, мабуть, ідеальний спосіб описати його історію. Вперше Мітнік проник у комп'ютерну систему в далекому 1979 році, але лише в 1988 році його було засуджено до 12 місяців ув'язнення за копіювання програмного забезпечення компанії.

Він зламав комп'ютери голосової пошти Pacific Bell, коли перебував на умовно-достроковому звільненні, а потім продовжував зламувати мережі мобільного зв'язку, а також вебсайти компаній та урядів, переховуючись від поліції в 90-ті роки.

Мітнік також був причетний до крадіжки тисяч файлів і номерів кредитних карток, але в його некролозі йдеться, що він «ніколи не взяв жодного цента від жодної зі своїх жертв». Врешті-решт його спіймали в 1995 році і звинуватили в незаконному використанні пристрою доступу до телефона та комп'ютерному шахрайстві. Очевидно, влада вважала, що він мав доступ до корпоративних комерційних таємниць, які на той час коштували мільйони доларів.

Кевін Мітнік провів у в'язниці п'ять років, які він, вийшовши на волю, описав як «відпустку». Після цього змінив напрям своєї кар'єри і вирішив стати консультантом із кібербезпеки White Hat. У 2011 році він став співвласником і головним директором компанії KnowBe4, яка проводить тренінги з безпеки та надає клієнтам імітаційну платформу для фішингу.

У Мітніка залишилася вагітна дружина Кімберлі Мітнік.

Нагадаємо, китайські хакери скористалися недоліком у хмарній безпеці Microsoft та отримали доступ до облікових записів електронної пошти приблизно 25 організацій, пов'язаних з державними установами в країнах Західної Європи. Стало відомо, що серед жертв атаки є й державні службовці США

Фото: @nytimes / twitter

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віталій
11:19 / 21.07.2023
Оце бездумне і знущальне калькування з англійської мови "хвороба перемогла" обстібали вже навіть у самі ж американці. Один із стендаперів підмітив, що в принципі зі смертю людини і рак також помирає. Так, що ніякої "перемоги" там бути не може.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду