В Україні запустили сайт «Місто нуль відходів»

В Україні запустили сайт «Місто нуль відходів»

16:12,
11 Липня 2023
1710

В Україні запустили сайт «Місто нуль відходів»

16:12,
11 Липня 2023
1710
В Україні запустили сайт «Місто нуль відходів»
В Україні запустили сайт «Місто нуль відходів»
Онлайн-тест допоможе оцінити рівень поводження з відходами у кожній громаді.

Для підтримки активного впровадження в Україні екопроєктів, націлених на зменшення відходів у містах і селах, громадська організація Zero Waste Alliance Ukraine запустила інтерактивний сайт «Місто нуль відходів».

«Вперше в Україні ми об'єднали діючі екопроєкти, поради зі зменшення відходів та способи раціонального використання наявних ресурсів. Усе — на єдиній платформі! Доступно. Інформативно. Яскраво»,  зазначено у повідомленні організації.

Клікаючи на об’єти, зображені на мапі умовного міста, на головній сторінці сайту, користувачі можуть отримати інформацію про різноманітні елементи інфраструктури збору, розподілу, переробки відходів: міські компостери, системи заставної тари, центри сортування та перевикористання речей, переробні підприємства, екокрамниці тощо.

Уся необхідна термінологічна інформація щодо самої концепції Zero Waste і належного поводження з відходами зібрана в розділі «Вікі».

У розділі «Мапа» відображені Zero Waste проєкти, впроваджені в українських містах. Кожен охочий може додати інформацію про новий проєкт у його населеному пункті, заповнюючи анкету за посиланням.

Також на сайті представлений онлайн-тест, який допоможе оцінити, наскільки певна громада відповідає стандартам zero waste.  

Для представників органів місцевого самоврядування діє розділ «Сертифікація», в якому зібрана інформація про критерії та процес сертифікації для отримання громадою офіційного статусу «нуль відходів».

Нагадаємо, редакція «Рубрики» запустила чатбот, який пропонує екологічні рішення. У ньому є поради для розв'язання 14 категорій проблем. Серед них — вплив війни, зміна клімату, відходи, енергоефективність тощо.

Фото: Zero Waste Alliance Ukraine / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду