У Мінську на вимогу держорганів знизили пропускну здатність мобільного інтернету

У Мінську на вимогу держорганів знизили пропускну здатність мобільного інтернету

15:12,
27 Вересня 2020
1654

У Мінську на вимогу держорганів знизили пропускну здатність мобільного інтернету

15:12,
27 Вересня 2020
1654
У Мінську на вимогу держорганів знизили пропускну здатність мобільного інтернету
У Мінську на вимогу держорганів знизили пропускну здатність мобільного інтернету
Автори:
Подібні проблеми з інтернетом спостерігалися в Мінську і раніше - зокрема, під час масових протестних акцій по неділях в серпні.

У столиці Білорусі вдень 27 вересня почалися проблеми з мобільним інтернетом. Про це пише Tut.by.

Сьогодні протестувальники вийшли на вулиці Мінська, щоб відсвяткувати «народну інавгурацію» Світлани Тіхановської, яку вважають обраною президенткою Білорусі.

Оскільки координація мітингувальників часто відбувається через соцмережі та месенджери, влада знову почала «глушити» інтернет. Сайти або не завантажуються зовсім, або це відбувається з великою затримкою. Месенджери можуть не оновлюватися, медіафайли в них не завантажуються.

Оператор мобільного зв'язку А1 підтвердив зниження пропускної здатності. 

«Відповідно до розпорядження уповноважених державних органів 27 вересня на території Мінська знижена пропускна здатність мобільного інтернету. Виконання цієї вимоги веде до істотного погіршення якості сервісу передачі даних або тимчасової недоступності послуги», - йдеться в заяві компанії.

Водночас із фіксованим доступом в інтернет проблем немає, також працює зв'язок 2G.

Подібні проблеми з інтернетом спостерігалися в Мінську і раніше - зокрема, під час масових протестних акцій по неділях в серпні. Тоді оператори також заявляли, що «доступ обмежувався в рамках заходів, що проводяться уповноваженими державними органами».

Заходи з відключення мережі ніби як легітимні: згідно з білоруським законом «Про електронний зв’язок», надання інтернет-послуг можуть призупинити чи обмежити при виникненні надзвичайних ситуацій, введенні надзвичайного чи воєнного стану. Тож якщо влада визнає за належне сповільнити чи заблокувати інтернет – будь-який провайдер мусить підкоритися.

Раніше компанія Sandvine, технології якої використали для блокування інтернету в Білорусі, розірвала угоду з білоруською владою.

Нагадаємо, 23 вересня в Мінську відбулась «таємна інавгурація» Олександра Лукашенка: її не анонсували для ЗМІ, не транслювали державні телеканали та радіостанції, а гостями було обмежене коло людей. 

Згідно із законодавством, інавгурація мала відбутися протягом двох місяців після виборів президента Білорусі 9 серпня, водночас весь цей час на тлі протестів проти результатів голосування про неї не повідомлялось.

Вже понад два місяці тисячі людей виходять на акції протесту проти офіційних результатів виборів, за якими Лукашенко начебто отримав близько 80% підтримки виборців. За інформацією опозиції, реально за Лукашенка проголосували менше 20%. Акції протесту жорстоко розганяють силовики, тисячі людей були затримані протягом всього часу мітингів, сотні постраждали від насильства. Дісталося й медійникам: іноземним журналістам не надавали акредитацію для роботи, їх затримували та депортували з країни, крім того були затримані та постраждали від насильства представники білоруських ЗМІ.

Результати виборів у Білорусі не визнають в ЄС та в Україні, а дії силовиків стосовно протестувальників та опозиції засуджують. Після інавгурації вони також не визнають Лукашенка легітимним президентом. \

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду