СБУ викрила 301 поширювача фейків про епідемію COVID-19

СБУ викрила 301 поширювача фейків про епідемію COVID-19

19:43,
4 Травня 2020
1984

СБУ викрила 301 поширювача фейків про епідемію COVID-19

19:43,
4 Травня 2020
1984
СБУ викрила 301 поширювача фейків про епідемію COVID-19
СБУ викрила 301 поширювача фейків про епідемію COVID-19
Автори:
Встановлено, що 14 із виявлених агітаторів діяли за завданням російської сторони.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Зокрема, за даними кіберфахівців, за вказівкою кураторів проросійські агітатори розповсюджували фейкові новини про святкування Великодня, травневих свят, вимушених карантинних обмежень та інших заходів, пов’язаних з дотриманням правил захисту від розповсюдження коронавірусної інфекції.

«Служба зафіксувала активізацію російських троле- і ботоферм у закликах до порушення карантинних обмежень, інформаційної підтримки акцій протесту. У період травневих свят їхня активність була частково перенаправлена з теми коронавірусу на інші суспільно-політичні питання», - зазначили в СБУ.

Наприклад, в Одесі представники проросійського руху «Куликове поле» у роковини трагедії, яка відбулася 2 травня 2014 року, начебто планували поширювати агітаційну продукцію сепаратистського характеру із закликами про створення так званої «республіки Новоросія» і силового захоплення влади.

Під час обшуків у них вилучено поліграфію з поділом України на фейкову «республіку Новоросія» і «бандерівську Україну», наліпки з написами «Одесса русский город» та «Одесса – Новороссия», символіку з пропагандою тоталітарного режиму тощо. Слідчі дії тривають у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 14 та ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України.

Раніше на Житомирщині викрили інтернет-агітаторку, яка закликала до збройного захоплення влади.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду