ГО «Телекритика» зняла ролик про суспільне мовлення

00:00,
28 Квітня 2014
711

ГО «Телекритика» зняла ролик про суспільне мовлення

00:00,
28 Квітня 2014
711
ГО «Телекритика» зняла ролик про суспільне мовлення
Громадська організація «Детектор медіа» зняла ролик про суспільне мовлення. Мета ролика – просто і доступно пояснити, що таке суспільне мовлення і чим воно відрізняється від державних і комерційних медіа.

«У вересні минулого року "Телекритика" замовила соціологічне опитування, яке виявило, що 76% населення України абсолютно нічого не знають про ідею створення суспільного мовлення. Революційні події в країні і запуск альтернативних громадських мовників цю ситуацію, напевне, дещо змінили. Однак ми переконані, що чіткого розуміння того, що ж таке суспільне мовлення у багатьох людей ще й досі немає. Тому й виникла ідея створити цей ролик, щоб допомогти людям зрозуміти, які переваги вони отримають з появою незаангажованих громадських мовників?», – пояснює Віталій Яринич, виконавчий директор ГО «Телекритика».

У ролику знялися відомі журналісти та медіаексперти, зокрема: Наталія Лигачова (шеф-редактор інтернет-видання «Телекритика»), Діана Дуцик (заступник директора Могилянської школи журналістики), Зураб Аласанія (генеральний директор Національної телекомпанії України), Наталія Соколенко (журналістка, ініціаторка створення «Громадського радіо»), Андрій Куликов (журналіст, телеведучий), Богдана Бабич (ініціаторка створення «Спільнобачення»), Сергій Рачинський (медіаексперт), Ольга Айвазовська (громадянська мережа «Опора»), Марися Рудська (художник).

Відео створене спільно з проектом hromadske.tv.

Ролик знято в рамках проекту MYMEDIA, одне зі стратегічних завдань якого – просування ідеї громадського мовлення у країнах Східного партнерства та Туреччині.

Нагадуємо, в рамках цього ж проекту ГО «Телекритика» провела конкурс журналістських матеріалів про громадське мовлення, призовий фонд якого склав 26 тис. грн.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Детектор медіа
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду