Ведучі нідерландського суспільного ТБ заробляють більше прем’єр-міністра країни

00:00,
6 Липня 2012
365

Ведучі нідерландського суспільного ТБ заробляють більше прем’єр-міністра країни

00:00,
6 Липня 2012
365
Ведучі нідерландського суспільного ТБ заробляють більше прем’єр-міністра країни
Сьогодні 10 ведучих на телеканалах суспільного мовлення Нідерландів отримують заробітну платню, що перевищує €190 тис. на рік.

Корпорації суспільного мовлення в Нідерландах функціонують на напівкомерційній основі, їхній бюджет складається з грошей, що надходять від платників податків, та прибутків від розміщення реклами. Відповідно розміри заробітної платні для співробітників цих корпорацій могли збільшуватися без підвищення  податків для населення.

Зважаючи на те, що робота на суспільному ТБ прирівнюється до державної, грошова винагорода за неї не може значно перевищувати встановлені межі заробітної платні в державному секторі. Сьогодні цей показник складає €190 тис. на рік, саме стільки отримує прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте (Mark Rutte).

Натомість один з найпопулярніших ведучих суспільного телебачення країни Маттіс Ван Ньюкерк (Matthijs van Nieuwkerk) отримує близько €490 тис.

Ще у 2009 році в парламенті країни вирішили, що така ситуація є неприпустимою. Як повідомляє Марія Ван Бійстервельт (Marja van Bijsterveldt), міністр освіти, науки та культури Нідерландів, ситуація найближчим часом зміниться. Цього року кількість ведучих, які отримують заробітну платню, більшу за норму, зменшиться з 10 до 8. І ця тенденція продовжуватиметься.  

Джерело: Dutch News

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
biografie
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду