Приватизація португальського суспільного мовника відкладається на невизначений термін

00:00,
29 Січня 2013
368

Приватизація португальського суспільного мовника відкладається на невизначений термін

00:00,
29 Січня 2013
368
Приватизація португальського суспільного мовника відкладається на невизначений термін
Уряд Португалії відкладає заплановану приватизацію суспільного мовника після скарги від приватних каналів.

У офіційному зверненні інших комерційних мовників, що нині діють на території Португалії, йдеться по те, що рекламний ринок країни недостатньо великий для іншого конкурента, яким може стати приватизоване суспільне ТБ.

Нагадаємо, що наразі реклама на каналах суспільного мовлення заборонена, тому він не претендує на конкурентне місце в цій сфері. Зважаючи на скрутне становище суспільного мовлення в країні, як варіант скорочення витрат влада обрала приватизацію одного каналу суспільного мовлення та ліквідацію іншого.

Політики вирішили зекономити щонайменше €240 млн, які щорічно йшли на утримання телекомпанії RTP (Rádio e Televisão de Portugal), віддавши її у приватні руки. А канал RTP2, який сьогодні менш спрямований на мейнстрім та пропонує інтелектуальний контент, в рамках такої реорганізації взагалі обіцяли ліквідовати.

У відповідь на звернення приватних мовників, помічник прем’єр-міністра Португалії Мігель Рельвас (Miguel Relvas) запевнив їх, що запланованована приватизація всієї корпорації Radiotelevisao Portuguesa або її частини все одно відбудеться, однак буде проходити в «більш відповідний час».

Найбільші претензії надійшли від приватних каналів TVI та S.I.C, які зазначили, що виступають проти приватизації, оскільки економічний спад у країні і так скоротив їхні доходи від реклами.

Більшість експертів вважає приватизацію не найкращим виходом для вирішення фінансових проблем суспільного мовлення, інші зауважують, що приватизація суспільного мовника буде незаконною та суперечитиме положенням конституції країни.

Джерело: Salon

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Мігель Рельвас
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду