Німці вважають ліцензійну плату за суспільне мовлення занадто високою

00:00,
21 Лютого 2013
453

Німці вважають ліцензійну плату за суспільне мовлення занадто високою

00:00,
21 Лютого 2013
453
Німці вважають ліцензійну плату за суспільне мовлення занадто високою
На думку більш, ніж половини німців, їхнє суспільне телебачення не варто того, щоб сплачувати за нього ліцензійний збір у розмірі, встановленому зараз. Такі результати показало опитування, що було проведене нещодавно.

Компанія YouGov вирішила з’ясувати, наскільки населення Німеччини задоволене вітчизняним суспільним мовленням і як воно ставиться до обов’язкової ліцензійної плати.

Як виявилося, 51% відсоток опитаних заявили, що повністю не згодні щомісяця платити такі кошти за суспільне мовлення. І лише 7% зазначили, що задоволені ситуацією.

Також значна частина респондентів зауважила, що у суспільних мовників ARD і ZDF було багато можливостей для вдосконалення, однак вони ними не скористалися.

Німецьке суспільне телебачення відрізняється з-поміж інших каналів тим що намагається презентувати об’єктивну точку зору на події в середині країні, а також у світі. Крім того, на відміну від приватних мовників, вечірній прайм-тайм там проходить без перерв на рекламу.

Наразі сума ліцензійного збору складає € 17,89 на місяць, однак протягом десятиліть багато людей уникали сплати обов'язкового ліцензійного збору за перегляд програм суспільного мовлення.

Більше того, з 2013 року, німецьке законодавство передбачає, що кожне домашнє господарство повинно сплачувати ліцензійний збір, незалежно від того, має воно телевізор чи радіоприймач чи ні.  І хоч вартість послуги не змінилася, така ситуація спонукала 78% відсотків з опитаних сказати, що сума ліцензійного збору занадто висока.

Джерело: The Local

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
flickr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду