Фінансування суспільного мовлення не слід зменшувати: іспанські експерти

00:00,
10 Квітня 2013
419

Фінансування суспільного мовлення не слід зменшувати: іспанські експерти

00:00,
10 Квітня 2013
419
Фінансування суспільного мовлення не слід зменшувати: іспанські експерти
Наглядова рада суспільного телебачення Каталонії затвердила бюджет мовника на 2013 рік.  Загальне скорочення фінансування за ним складає близько 17%. Іспанські експерти зауважують, що такі зміни неприпустимі.

Порівняно із минулорічними 348 мільйонами євро, тепер сума складатиме  295 мільйонів євро. Бюджет ще повинен бути схвалений парламентом країни, однак більшість іспанських медіаекспертів вже зауважують, що такого фінансування для стабільної та якісної роботи мовника буде недостатньо.

Крім того, мовник побоюється скорочення розмірів державного гранту, виділеного на суспільне телебачення і радіо. Він покиває 14% річного бюджету. Крім того, очікується скорочення прибутків від реклами на 10% внаслідок економічного спаду та кризи в секторі телевізійної реклами.

Працівники мовника зустріли скорочення бюджету гучними протестами, адже більшість заходів з вимушеної економії коштів буде стосуватися саме кадрів.

Суспільне телебачення в Іспанії є гарантом об'єктивності, на відміну від інших ЗМІ, якими володіє приватний капітал. Відповідно, перешкоджання роботі мовника може мати негативні наслідки для суспільства.

Джерело: Catalan News Agency

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
europeanstudieslund
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду