Олександр Децик: «Ми не заробляли на рекламі тютюну»

00:00,
27 Листопада 2012
400

Олександр Децик: «Ми не заробляли на рекламі тютюну»

00:00,
27 Листопада 2012
400
Олександр Децик: «Ми не заробляли на рекламі тютюну»
Генеральний директор «Укрінформу» Олександр Децик, який нещодавно кинув курити, вважає, що не можна заробляти кошти на популяризації шкідливої звички.

– Цього року в Україні прийнято про повну заборону реклами і спонсорства тютюну.

Ми не заробляли на рекламі як такій, і тим більше на рекламі тютюну. Більш того, намагалися відслідковувати інформацію стосовно лобістських дій тютюнових компаній (у нас дуже сильне лобі тютюнових компаній) і максимально об'єктивно подавати дві точки зору, аналізувати і розбиратися по суті. Нещодавно була інформація від громадських організацій, які закликають підвищити ціни і акцизи на тютюнові вироби. Якщо брати державну точку зору, то молодь треба застерігати від того, що їй шкодить. Держава має забороняти все, що може комусь зашкодити. Держава має сприяти здоровому способу життя, створювати умови для того, щоб люди могли позбутися цієї згубної звички.

Реалізацією державної політики в інформаційній сфері має займатися державні ЗМІ. Можна, звичайно залучати й комерційні ЗМІ, але вони попросять більше коштів, ніж державні. І, звичайно, має бути цілеспрямована інформаційна кампанія для того, щоб пропагувати здоровий спосіб життя.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Телекритика
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду