Павло Гачковський: «Заклади харчування не могли втратити 20% відвідувачів через заборону куріння»

00:00,
17 Квітня 2013
487

Павло Гачковський: «Заклади харчування не могли втратити 20% відвідувачів через заборону куріння»

00:00,
17 Квітня 2013
487
Павло Гачковський: «Заклади харчування не могли втратити 20% відвідувачів через заборону куріння»
Ресторатор спростував поширену ЗМІ інформацію про збитки, яких ресторанна справа нібито зазначає через антитютюновий закон.

У березні видання «Дело», «Левый берег», «Компаньон», Trust.ua, Finance.ua поширили новину «Посещаемость ресторанов снизилась на 15-20% из-за запрета на курение». В ній Євгеній Резуєв, гендиректор мережі ресторанів Mafia, запевняв, що «на всех рестораторов сильно повлиял запрет курения. Мы видим снижение посещаемости заведений на уровне 15-20%». За його словами, нібито найбільш постраждали паби та пивні ресторани. 

«Медіафільтр» вирішив поцікавитися у інших рестораторів, наскільки ця інформація відповідає дійсності. За коментарем ми звернулися до Павла Гачковського, співвласника байкерського клубу «Route 66» і пабу «Масонська ложа».

«Це факт, що ресторанна справа переживає наразі не найкращі часи. Прибутки впали на 15-20% порівняно з минулим роком. Але причина цього у нинішньому складному стані економіки і тих наслідків, що з цього витікають. Заклади харчування не могли втратити 20% відвідувачів просто через заборону куріння. Вона якщо і позначилася на них, то мінімально. Давайте дивитися на ситуацію тверезо», – вважає Павло Гачковський.

І додає, що аудиторія його ресторанів – це переважно курці.

«У мене завжди було накурено. Але з введенням закону особливих проблем не відчули. Клієнти сприйняли все спокійно, з розумінням і нікуди від нас не поділися. Єдине чого ми справді побоювалися, що люди почнуть виходити на вулицю ніби на перекур, а насправді – йтимуть, не розплатившись. Таких випадків дійсно стало більше, але не настільки, аби це  позначилося на прибутковості закладів», – додав Гачковський.

Погодився з ним також Ігор Сухов, директор ресторану «Антверпен».

 «Наш ресторан належить до сегменту дорогих. Аудиторія таких закладів переважно звикла турбуватися про своє здоров’я. Курців серед моїх відвідувачів було мало. Тож ми заборони на собі майже не відчули. Більш того, раніше від нас іноді йшли люди, якщо дізнавалися, що вільні місця є лише у залі для курців. Тепер ця проблема зникла».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
cigarettesreporter.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду