ZEIT-Stiftung оголосив конкурс «Вільна преса Східної Європи-2014»

00:00,
1 Жовтня 2013
1970

ZEIT-Stiftung оголосив конкурс «Вільна преса Східної Європи-2014»

00:00,
1 Жовтня 2013
1970
ZEIT-Stiftung оголосив конкурс «Вільна преса Східної Європи-2014»
Автори:
На конкурс можуть подавати газети та інтернет-видання – як столичні, так і регіональні - Росії, Білорусі, України, Грузії, Азербайджану та Вірменії. Як зазначено на сайті фонду, дана нагорода надається журналістам за якісну роботу, професіоналізм та громадянську відвагу.

Починаючи з 2000-го року німецький фонд Zeit-Stiftung нагороджує премією імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» журналістів країн Східної Європи, які у своїх публікаціях виступають за свободу преси, свободу слова і ліберальне громадянське суспільство. У 2004-му до Zeit-Stiftung приєднався норвезький фонд «Вільне слово» (Осло). 

«Наші фонди, члени журі та особи, які пропонують кандидатів, мають спільну мету – підтримати журналістів та ЗМІ, які чесно, сміливо й наполегливо борються за незалежну журналістику, які живуть незалежною журналістикою», - пояснює Тео Зоммер, почесний редактор газети Die Zeit і голова журі конкурсу.

До участі у конкурсі запрошують видання, що мають широкий тематичний спектр і як мінімум три рубрики, одна з яких бажано присвячена зовнішній політиці. Вони мають повноцінно висвітлювати політичне, культурне, економічне і суспільне життя, активно виступати за демократію, взаєморозуміння між народами і свободу слова. Серед інших умов – термін роботи не менше року, тираж – по можливості 5 000 примірників на момент висунення. Заявки довільної форми – але із обов’язковим зазначенням даних про видавця, головного редактора, тираж, історію видання, а також його оцінку – приймаються до 30 жовтня 2013 року. Також необхідно додати кілька екземплярів видань у якості зразків і вислати за адресою ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius, Frauke Hamann, Feldbrunnenstrase 56, D-20148 Hamburg. Самовисування не приймаються.

Як зазначають організатори, преміальні можуть використовуватися вільно, але за умови, що будуть спрямовані безпосередньо на професійний розвиток відповідного видання чи журналіста. Церемонія нагородження відбудеться у червні 2014 року в Гамбурзі.

Серед лауреатів попередніх років від України були відзначені – кореспондент «Української правди» Сергій Лещенко (2013 рік), журналіст і медіаексперт Наталія Лигачова (2011 рік), а також газети «Високий замок», «Дзеркало тижня», «Молодий буковинець», «Український тиждень», «Експрес», сайт «Українська правда».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото фонду ZEIT-Stiftung
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду