Польське посольство у Києві представляє фотовиставку «Биківня. Археологія злочину»

00:00,
9 Грудня 2013
1448

Польське посольство у Києві представляє фотовиставку «Биківня. Археологія злочину»

00:00,
9 Грудня 2013
1448
Польське посольство у Києві представляє фотовиставку «Биківня. Археологія злочину»
Автор світлин – польський фотограф Максиміліан Ріґамонті, який у 2011 році працював із командою археологів під час ексгумації останків поляків на території заповідника «Биківнянські могили». 

Відкриття фотовиставки відбудеться 10 грудня, вівторок, о 12:00 у Меморіальному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.» (головний корпус). Триватиме виставка до 12 січня 2014 року. Вхід вільний.  

Експозиція присвячена польським жертвам Биківнянської трагедії. «За ухвалою Особливої трійки НКВС СРСР, відповідно до рішення Політбюро ЦК ВКП(б) від 5 березня 1940 року, на території Радянського Союзу було вбито 21 768 польських громадян… Зокрема, у Биківні під Києвом покоїться більш ніж 1 980 громадян Польщі», - повідомляє прес-реліз Польського інституту в Києві. Загалом у биківнянському лісі, за різними оцінками, поховано від 100 до 225 тисяч жертв сталінських репресій 1937-1941 рр.

У травні-серпні 2011 року на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», у рамках спільної польсько-української наукової експедиції, під керівництвом археолога професора Анджея Кола було проведено ексгумацію останків убитих поляків.

Участь у експедиції брав польський журналіст Максиміліан Ріґамонті. Один із знімків проекту «Биківня. Археологія злочину» став фотографією року конкурсу Grand Press Photo 2012.

Виставка «Биківня. Археологія злочину» проходить за підтримки Національного Центру Культури (Варшава), Консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві, Польського Інституту у Києві та Прес-клубу Польща.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
polinst.kiev.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду