До 9 вересня - прийом заявок на форум для редакторів з підготовки мультимедійного контенту

До 9 вересня - прийом заявок на форум для редакторів з підготовки мультимедійного контенту

11:01,
26 Серпня 2016
4496

До 9 вересня - прийом заявок на форум для редакторів з підготовки мультимедійного контенту

11:01,
26 Серпня 2016
4496
До 9 вересня - прийом заявок на форум для редакторів з підготовки мультимедійного контенту
До 9 вересня - прийом заявок на форум для редакторів з підготовки мультимедійного контенту
Автори:
Фундація Томсон (Великобританія) та міжнародний Інститут регіональної преси та інформації (ІРМІ, Україна) запрошують редакторів регіональних редакцій телебачення, радіо та онлайн видань на дводенний форум із використання відео та фото архіву проекту Голос місцевих ЗМІ для конфліктно-чуттєвих матеріалів про інтеграцію переселенців.

Форум відбудеться 22 – 23 вересня в Києві. Ця ініціатива є частиною проекту «Голос місцевих  ЗМІ», що фінансується Європейським Союзом. Захід організовують Фундація Томсон (Великобританія) та міжнародний Інститут регіональної преси та інформації (ІРМІ, Україна).

Це вже третій форум для редакторів у рамках проекту «Голос місцевих ЗМІ». Перші два були присвячені розв’язанню етичних дилем в редакціях та медіа-менеджменту. Вересневий захід є продовженням теми з ефективного використання ресурсів редакцій, де тренери розкажуть про можливості сайту проекту www.regionalvoices.eu, безкоштовне завантаження професійного відео- та фото контенту з архіву

Нині архів налічує більше 2030 відео файлів інтерв’ю з переселенцями, представниками влади, громадських організацій, волонтерами та місцевими жителями із 8-ми областей та більше ніж 30-ти населених пунктів. Архів онлайн платформи буде поповнюватися новими відео в міру проведення практичних тренінгів проекту «Голос місцевих ЗМІ» для тележурналістів. Також, учасники мережі Голос місцевих ЗМІ заохочуються ділитися контентом через платформу з колегами з інших регіонів. 

Форум для редакторів складатиметься з теоретичної та практичної частин. 

Девід Хендс, консультант Фундації Томсон (Великобританія), на прикладі історії з внутрішніми переселенцями на Кіпрі, яка бере свій початок від 1963 року і триває донині, розповість про пошук нових ракурсів в історіях про переселенців в Україні. Учасники дізнаються, що потрібно враховувати під час підготовки та монтажу матеріалів про переселенців, зокрема, дотримання етики, послідовності та основних правил монтажу. Також, Девід розповість про відмінності відео монтажу для телебачення та соціальних медіа, надасть поради з використання архівних відео проекту «Голос місцевих ЗМІ», та інші нюанси з підготовки мультимедійних історій для конвергентних ЗМІ. Під час тренінгу передбачена практична робота в групах для закріплення теорії. 

Тарас Бойкович, медіа-юрист, консультант міжнародного Інституту регіональної преси та інформації (Україна), розкаже про особливості дотримання авторського права медіа-контенту в Україні та ЄС. 

Проект Голос місцевих ЗМІ передбачає практичне стажування українських журналістів в 16-ти редакціях країн ЄС.

Щоб взяти участь у форумі, потрібно заповнити он-лайн форму до 9-го вересня (неділя). Організатори забезпечать проживанням, харчуванням та компенсують витрати на квитки. 

Для отримання додаткової інформації про форум слід звертайтеся за телефоном 050 323 14 30 (Олексій Содатенко), або ел. адресою: contact@regionalvoices.eu.

«Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів» - це півторарічний проект, спрямований на підтримку регіональних медіа. Проект фінансується Європейським Союзом. Його реалізує медіа консорціум на чолі з Фундацією Томсон, до консорціума входять міжнародний Інститут регіональної преси та інформації, Європейський центр журналістики, МEMO98 та Асоціація «Спільний простір». 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
allthingsitsm.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду