До 15 квітня – конкурс заявок на школу культурної журналістики CSM і Korydor

До 15 квітня – конкурс заявок на школу культурної журналістики CSM і Korydor

15:06,
5 Квітня 2016
2742

До 15 квітня – конкурс заявок на школу культурної журналістики CSM і Korydor

15:06,
5 Квітня 2016
2742
До 15 квітня – конкурс заявок на школу культурної журналістики CSM і Korydor
До 15 квітня – конкурс заявок на школу культурної журналістики CSM і Korydor
Автори:
Фундація Центр Сучасного Мистецтва (CSM) і онлайн-видання Korydor запрошують до участі у весняній школі культурної журналістики «Від першої особи: Голос», яка відбудеться 11-15 травня в Харкові.

П'ятиденний курс організовано для журналістів, блогерів, авторів та редакторів з усієї України які працюють із темами культури й розглядають культуру як дієвий чинник політичних змін.

«В полі інтересів європейських культур (і української зокрема) нині особливо гостро й виразно звучать питання прав людини, виключених спільнот, (само)цензури. Для професійної журналістської спільноти важливо аналізувати, як із цими темами працює сучасне документальне кіно, література, візуальне мистецтво, театр», - зазначають організатори.

Подати заявку на участь в школі «Від першої особи: Голос» можна до 18:00 15 квітня за лінком, додавши до неї посилання на опубліковані матеріали чи файли з текстами.

У школі прочитають лекції українські та закордонні фахівці, журналісти, редактори, культурні діячі, критики й продюсери, а також менеджери культурних проектів, що працюють із темами прав людини. Вони допоможуть знайти відповіді на такі питання:

  • Як перейти від пафосної риторики в медіа до критичного аналізу та якісної аналітики?
  • Як писати репортажі та огляди культурних подій, не замовчуючи їхньої соціально важливої складової?
  • Як при цьому розпізнавати й долати мову ворожнечі?
  • Які є успішні зарубіжні практики культурної журналістики, що інтегруються в інші соціально важливі теми в медіа?
  • Як діяльність культурного журналіста може змінити (вплинути на) реальну ситуацію в гуманітарній сфері?

Апліканти повинні мати щонайменше 2-3 роки досвіду роботи й працювати в друкованих чи інтернет-виданнях, на радіо чи в незалежних журналістських проектах. Результатом школи стане пубілкація текстів учасників школи у виданні Korydor та партнерських ЗМІ.

Участь у проекті – безкоштовна. Організатори забезпечують проживання, харчування і проїзд до Харкова.

Результати конкурсу будуть оголошені 20 квітня.

Із запитаннями щодо проекту можна звертатися за тел. 044 501 94 61 або на електронну пошту info@csmart.org.ua

Весняна школа відбудеться в рамках освітнього і практичного проекту "Від першої особи: Пам’ять. Голос. Діалог", який покликаний посилити роль культурних інституцій і медіа у висвітленні питань дискримінацій різного штибу, нетерпимості, сприяти подоланню стереотипного мислення через культурні практики та критичні тексти. Одночасно з школою журналістики відбудеться весняна школа культурних практик "Від першої особи: Пам’ять" – освітня програма для культурних менеджерок/ів і кураторок/ів, які представляють культурні організації чи ініціативи з різних регіонів України та хочуть формувати дискусію довкола складних питань минулого і використовувати учасницький підхід у своїх творчих проектах. 

Проект здійснюється за підтримки National Endowment for Democracy (NED).

Інформаційні партнери: KorydorУП. ЖиттяГромадське Радіо

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
csmart.org.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду