«Інтерньюз-Україна» пропонує гранти для медіа для підготовки матеріалів на тему виборів

«Інтерньюз-Україна» пропонує гранти для медіа для підготовки матеріалів на тему виборів

00:00,
25 Вересня 2014
1792

«Інтерньюз-Україна» пропонує гранти для медіа для підготовки матеріалів на тему виборів

00:00,
25 Вересня 2014
1792
«Інтерньюз-Україна» пропонує гранти для медіа для підготовки матеріалів на тему виборів
«Інтерньюз-Україна» пропонує гранти для медіа для підготовки матеріалів на тему виборів
Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» розпочинає ІІІ етап Програми малих грантів серед засобів масової інформації Півдня і Сходу України «Парламентські вибори 2014 – свідомий вибір нової влади». Вона має на меті виробництво медіа матеріалів, пов’язаних із виборчою тематикою.

Пріоритетними темами передвиборчого етапу Програми є аналіз передвиборчих платформ політичних партій та «політичної історії» (реальні позиції та дії за певними напрямами) кандидатів, а також розробка і випуск просвітницьких матеріалів.

Йдеться, зокрема, про такі теми: чинне виборче законодавство; права і обов’язки виборців; особливості процедури голосування (особливо для переміщених осіб); особливості голосування у регіонах в зоні АТО; шахрайство на виборах та механізми боротьби із ним тощо.

Взяти участь у конкурсі на здобуття гранту можуть участь медіакомпанії, ЗМІ (друковані, онлайн, телевізійні та радіокомпанії) усіх форм власності, а також громадські організації Півдня та Сходу України. Відібраним медіаорганізаціям нададуть фінансування на виробництво матеріалів у форматі:

- статей для друкованих ЗМІ (з інфографікою);

- статей для он-лайн ресурсів (з інфографікою);

- радіопередач;

- відеоматеріалів (сюжети, авторські програми, ток-шоу, документальні фільми).

Умовою отримання гранту є гарантія розміщення виробленого матеріалу в ефірі/на шпальтах відповідної медіа-компанії. Одна організація за умови виробничих можливостей і дотримання умов конкурсу може отримати кілька грантів.

Відбір учасників здійснюватиме конкурсна комісія (незалежні експерти), яка також надаватиме консультаційну підтримку відібраним учасниками під час виробництва матеріалів.

Учасники конкурсу мають відповідати таким критеріям:

Зареєстроване ЗМІ, або он-лайн ресурс, або громадська організація з таких областей: Одеська, Херсонська, Запорізька, Миколаївська, Донецька, Харківська, Луганська області (особливо до участі у Програмі заохочуються ЗМІ, які представляють Донецьку і Луганську області);

- наявність реального медіамайданчика;

- термін існування для ЗМІ і громадських організацій – мінімум 5 років, для он-лайн ресурсів – 2 роки;

- постійний штат співробітників для ЗМІ і громадських організацій – мінімум 7 осіб, для он-лайн ресурсів – мінімум 3 особи.

Виготовлені у рамках грантової програми журналістські матеріали мають відповідати таким критеріям:

- відповідність тематиці конкурсу;

- збалансованість висвітлення із залученням декількох експертних думок (для аналітичних матеріалів);

- професійне та грамотне розкриття теми;

- здатність до збалансованого і глибинного аналізу;

- дотримання журналістських стандартів

Для участі у відборі до Програми малих грантів учасники мають заповнити онлайн-анекту.

Останній термін заповнення і надсилання онлайн-анкети: 30 вересня 2014 р, 18:00.

Додаткову інформацію можна отримати у координатора Програми Костянтина Ромашка за телефоном: 098 647 55 47, або e-mail:  smallgrants2014@gmail.com.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ua.comments.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду