Нова влада не має сталої звички до якісної комунікації з народом – дослідження АУП

Нова влада не має сталої звички до якісної комунікації з народом – дослідження АУП

00:00,
6 Серпня 2014
1935

Нова влада не має сталої звички до якісної комунікації з народом – дослідження АУП

00:00,
6 Серпня 2014
1935
Нова влада не має сталої звички до якісної комунікації з народом – дослідження АУП
Нова влада не має сталої звички до якісної комунікації з народом – дослідження АУП
Автори:
Експерти з комунікації та зв’язків з громадськістю оцінили імідж нової влади та її комунікацію із громадянами. Експертне опитування здійснила Академія української преси у рамках дослідження «Імідж та відкритість нової влади до діалогу: як пересилити страх перед власним народом».

Фахівці оцінювали комунікаційну взаємодію влади із населенням у перший місяць після президентських виборів.

Було зроблено висновок, що, за способом діяльності, нова влада є більш «мобільною, синхронізованою із запитами суспільства», а за параметром «Стратегія діяльності»  - характеризується «патріотичною риторикою, проукраїнським вектором».

Позитивний вплив на імідж влади чинять, на думку експертів, такі повідомлення:

1) промови та виступи Президента, особливо інавгураційна промова та подяка за довіру на виборах; виступи щодо посилення та припинення силових дій (переговори, оголошення перемир’я), повідомлення про візит Президента безпосередньо до зони бойових дій, інформація про перемогу в різних напрямках;

2) переговори українських лідерів із представниками міжнародних структур, підписання Угоди з ЄС;

3) воєнні ініціативи різних політиків (у тому числі Ігоря Коломойського – про викупи полонених, стіну на кордоні з РФ, виступи Арсена Авакова, у тому числі в соціальних мережах).

Негативний вплив на імідж влади чинять такі повідомлення:

1) тривання військових конфліктів, нечітка проявлена позиція влади щодо оптимального вирішення складних обставин;

2) хроніка воєнних дій та людські втрати, складна армійська буденність – недостатня забезпеченість армії;

3) підозри щодо злочинів можновладців та розслідування і розкриття таких злочинів; демонстрація легкого та розкішного життя представників влади та членів їхніх сімей;

4) слабка компетентність нової влади, проявлена щодо рішень про виведення країни з кризи; спроби наповнити бюджет через урізання фінансових можливостей простих громадян; висока конфліктність («конфлікти виводяться на публіку»), неконструктивність.

Значний вплив на формування владного іміджу нині чинять телебачення, онлайн-видання та соціальні мережі. Друкована преса та радіо – значно меншою мірою.

Експерти вважають, що найбільше побудовою та підтримкою насамперед власного іміджу переймаються Арсен Аваков, Олег Ляшко, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк.

Фахівці відзначили також особливості та проблемні моменти комунікації влади із народом. Зокрема, влада є недостатньо відкритою, недостатньо інформує про свої наміри та стратегію дій.

Ще одним негативним моментом названо те, що «нова влада загалом декларує бажання та не має механізмів реалізації і сталої звички до постійної налагодженої якісної комунікації з народом».

На думку експертів, якщо діалог і надалі буде вестися таким чином, то може спричинити сильне зростання недовіри до влади.

Фахівці дають представникам нової влади також деякі поради: відкрито говорити як про успіхи, так і про невдачі при виконанні своїх обов’язків, а також бути щирими при спілкуванні зі своїм народом.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
news.tts.lt
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду