Напади на журналістів – свідомий наступ на свободу інформації – «Репортери без кордонів»

00:00,
3 Грудня 2013
604

Напади на журналістів – свідомий наступ на свободу інформації – «Репортери без кордонів»

00:00,
3 Грудня 2013
604
Напади на журналістів – свідомий наступ на свободу інформації – «Репортери без кордонів»
«Репортери без кордонів» (Reporters Without Borders) вражені масштабами насилля по відношенню до журналістів під час проєвропейських мітингів у Києві. Більшість таких нападів були зумисними, підсумовує організація.

За підрахунками «Репортерів», щонайменше 45 журналістів було поранено у сутичках між демонстрантами та міліцією, що почалися 29 листопада. Більшість дій проти журналістів були зумисними.

«Частота та серйозність нападів на журналістів свідчить про свідомий наступ на свободу інформації. Це неприпустимо, що медіа знову стали жертвами політичних заворушень, які вони намагалися висвітлювати відповідно до свого професійного обов’язку», - заявили в медіаорганізації.

«Репортери» заявляють, що міліція відповідальна за «цілеспрямоване» насилля щодо представників медіа, яких вона повинні захищати. У організації наполягають, що компетентні органи мають знайти та покарати винних.

У повідомленні наводяться імена постраждалих журналістів. Це Макс Левін (LB.ua), який постраждав під час атаки шумовими гранатами та сльозогінним газом. Так само як і 8 інших його колег.

Ще 26 журналістів поліція побила палицями. Серед них – Михайло Загорський (фотограф Zhitomir.info), Роман Купріянов (оператор Euronews).

П’ять інших – зокрема репортери Дмитро Гнап та Яків Любчич (Громадське телебачення) – стали жертвами нападу з боку демонстрантів чи неідентифікованих осіб у цивільному одязі.

Організація нагадує, що Україна посідає 126 місце зі 179-ти країн за Індексом свободи преси.

Повний список постраждалих журналістів, що постійно оновлюється, можна переглянути тут.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
telekritika.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду