У вересні на «Новому каналі» та СТБ частка синхрону влади склала 100% - моніторинг АУП

00:00,
30 Вересня 2013
1742

У вересні на «Новому каналі» та СТБ частка синхрону влади склала 100% - моніторинг АУП

00:00,
30 Вересня 2013
1742
У вересні на «Новому каналі» та СТБ частка синхрону влади склала 100% - моніторинг АУП
Загалом на восьми телеканалах частка синхрону представників влади у 4.3 рази більша, ніж в опозиції (78% проти 18%),  свідчать дані щомісячного моніторингу, який здійснює Академія української преси спільно з Інститутом соціології НАНУ.

Частка політичних новин у вересні склала 13% - це найнижчий показник в цьому році (моніторинг здійснювався протягом тижня  9-14 вересня).

 «Це можна пояснити тим, що попередній тиждень був позначений високою активністю, коли парламент ухвалював закони щодо євроінтеграції, тому цього тижня  ми спостерігали більше обговорення подій в міжнародному контексті – Угоду про асоціацію з ЄС, позицію Росії, - зауважила сьогодні на презентації результатів моніторингу Наталія Костенко, завідувачка відділу соціології культури і масової комунікації Інституту соціології НАН України. – Таку низьку частку політичних новин можна пояснити і зміною форматів на деяких телеканалах: новини на «Новому каналі» зменшились до 5-6 хвилин, на ТВі новинна програма тепер складає годину».

Показники уваги і синхрону зміщуються на користь представників влади: «78% синхрону влади – це значна частка, такі показники бувають нечасто», - додала пані Костенко.

41% усіх згадувань про політиків – це про представників Партії регіонів (у червні 43%, у травні 32%, у квітні 40%), 17% про представників Батьківщини (у червні 17%, у травні 33%, у квітні 17%), 5% – УДАРу.

В цілому у вересні увага до представників правлячої коаліції у 2.8 рази більша за увагу до представників опозиції – 66% й 24% відповідно.

 Щодо синхрону, то  55% – це пряма мова представників Партії Регіонів (у червні 54%, у травні 39%, у квітні 47%, у березні 34%, у лютому 46%, у січні 33%). Найбільший дисбаланс за цим показником демонструють СТБ та "Новий канал",  найзбалансованішими синхрон та увага  представників політичних сил є на Інтері та ТВі.

Детальніше про результати моніторингу читайте на сайті MediaSapiens найближчими днями.

Аналіз теленовин восьми провідних телеканалів України в квітні 2013 року є частиною постійного моніторингу медіа, здійснюваного Міжнародним благодійним фондом «Академія української преси» з 2002 року.

Презентоване дослідження здійснювалося АУП за участі вчених Інституту соціології НАН України методом контент-аналізу новин прайм-тайму восьми провідних українських телеканалів — «Інтера», «1+1», Нового каналу, «України», СТБ, ICTV, Першого національного та ТВi.

Проведення цього дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу. Відповідальність за результати дослідження несе Академія української преси, вони не обов’язково відображають точку зору Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та «Інтерньюз Нетворк».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: reporter.novy.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду