У Каліфорнії прийняли закон, який захищатиме дітей знаменитостей від папараці

00:00,
25 Вересня 2013
1443

У Каліфорнії прийняли закон, який захищатиме дітей знаменитостей від папараці

00:00,
25 Вересня 2013
1443
У Каліфорнії прийняли закон, який захищатиме  дітей знаменитостей  від папараці
Губернатор штату Каліфорнія Джеррі Браун підписав закон, якого довго домагались знаменитості, – про захист їх дітей від папараці, повідомляє Los Angeles Times.

Згідно з новим законом, настирливе фотографування чи відеозйомка дітей визнається  незаконним - якщо причиною уваги фотографа є «зірковість» батьків дитини.

«Діти не повинні були поживою для таблоїдів та мішенню агресивного поводження, яке зараз відбувається», - вважає    ініціатор закону сенатор Кевін де Леон. За його словами, документ захистить дітей від агресивних папараці, які переходять межі у бажанні зробити знімок. 

 

Закон отримав широку підтримку серед знаменитостей Голлівуду. Актриси Дженніфер Гарнер і Холлі Беррі звертались до каліфорнійських законотворців, заявляючи, що подібний документ  необхідний, оскільки як тільки вони з’являються з дітьми у громадському місці, папараці їх переслідують.

Новий закон, що набуде чинності 1 січня 2014 року, посилює покарання для порушників. На сьогодні покарання папараці, які агресивно  переслідують знаменитостей,  становить сім місяців у в’язниці та до 1 тис. доларів штрафу.  Нове покарання:  до року ув’язнення і до 10 тис. доларів штрафу.

Каліфорнійська асоціація мовників та асоціація видавців газет вже виступили проти нового закону. На їх думку, призначення подібних покарань порушує першу поправку до конституції, яка захищає збір інформації у громадських місцях, де публічні люди не мають очікувати приватності. «Закон надто широкий, розмитий і порушує законні та захищені форми свободи слова», - сказано у зверненні групи газет до законотворців.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: yourcelebs.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду