«Честь професії»-2013: журналіст НТН переміг у двох номінаціях, приз за краще розслідування отримав журналіст TВі

00:00,
26 Квітня 2013
3108

«Честь професії»-2013: журналіст НТН переміг у двох номінаціях, приз за краще розслідування отримав журналіст TВі

00:00,
26 Квітня 2013
3108
«Честь професії»-2013: журналіст НТН переміг у двох номінаціях,  приз за краще розслідування отримав  журналіст TВі
Також відзначено журналістів «1+1», «Українського тижня», інтернет-видання   «Фраза».

 25-го квітня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців ІV конкурсу професійної журналістики «Честь професії»-2013. Організатори конкурсу - Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) та Незалежна Асоціація Телерадіомовців (НАМ) за підтримки проекту «У-медіа».

Переможцем  у номінації «Краще журналістське розслідування» став журналіст ТВі Денис Бігус за сюжет «Укртрансгаз. Від пенсіонерів до президента»(програма «Тендер News»).

У номінації «Кращий матеріал з громадянською позицією» перемогла робота  журналіста 1+1 Станіслава Ясинського  під назвою «Сусіди дяді Сірьожі» про "пологівського маніяка" Сергія Ткача.

Журналіст НТН Ігор Колтунов переміг у номінації «Краще подання резонансного матеріалу»  із роботою «Скандальне МВС», також він здобув приз у  спеціальній номінації «Кращий матеріал про захист прав людини в Україні» із матеріалом «Міліцейські схеми».

У номінації «Краще подання складної теми» переміг журналіст видання «Український тиждень» Богдан Буткевич із матеріалом «Мережеве болото».

У номінації «Надія журналістики» перемогла Ольга Юдіна із роботою «Потемкинская экология по-днепропетровски, или Штрихи к «пакращенню» (інтернет-видання «Фраза»).  

Спеціальним призом від компанії Amway за «Кращий матеріал, що надихає на створення власного бізнесу» була нагороджена Віолетта Луньова за роботу «Эмоции работают на успех».

Богдан Буткевич

Ольга Юдіна , Андрій Куликов


На конкурс «Честь професії-2013» цього року  надіслано рекордну кількість матеріалів – 936 робіт  від 309 представників ТБ, радіо, друкованих та онлайн-видань.Минулого року на конкурс «Честь професії» було подано 509 робіт.

 Найбільше робіт було подано у номінації «Кращий матеріал з громадянською позицією» – 263 роботи. На другому місці за популярністю – номінація «Краще подання складної теми», 175 робіт.

Приблизно рівними за кількістю поданих робіт стали номінації «Надія журналістики» (156 робіт) та «Краще подання резонансного матеріалу» (135 робіт).

 Спеціальна цьогорічна номінація «Кращий матеріал про захист прав людини в Україні» отримала 106 матеріалів, а найскладніша за жанром номінація «Краще журналістське розслідування» – 99 робіт.

Оцінювало конкурсні роботи експертне журі у складі:

Олексія Мустафіна, головного редактора телеканалу СТБ;

Олександра Бондаренка, журналіста департаменту інформаційного мовлення телеканалу «Україна»;

Зураба Аласанії, засновник ІА «МЕДИА-ПОРТ» (м. Харків);

Олександра Мартиненка, генерального директора «Інтерфакс-Україна»;

Наталки Гуменюк, незалежного журналіста, викладача НУ «Києво-Могилянська академія»;

Тетяни Мокротоварової, головного редактора інформаційно-аналітичного порталу «Коментарі»;

Андрія Куликова, ведучого програми «Свобода слова» на каналі ICTV;

Олекси Шалайського, керівника проекту «Наші гроші»;

Валентини Самар, керівника Центру журналістських розслідувань (м. Сімферополь);

Михайлини Скорик, незалежного тележурналіста, медіа-експерта;

Ярослава Сухомлина, видавця Чернігівської медіа-групи;

Ігоря Тупікіна, заступника головного редактора журналу «Фокус».

Конкурс «Честь професії 2013» відбувається в межах Українського медійного проекту «У-Медіа», що здійснює Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Результати «Честь професії 2012»,  «Честь професії-2011» та «Честь професії-2010»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: «Честь професії».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду