Співзасновники соцмережі «ВКонтакте» продали 48% акцій

00:00,
18 Квітня 2013
1272

Співзасновники соцмережі «ВКонтакте» продали 48% акцій

00:00,
18 Квітня 2013
1272
Співзасновники соцмережі «ВКонтакте» продали 48% акцій
Інвестиційний фонд United Capital Partners викупив частку соцмережі в акціонерів В’ячеслава Мірілашвілі та Льва Левієва - цю інформацію підтвердили російській службі ВВС у фонді UCP.

Вартість угоди поки що не розголошується. Як відзначає «Коммерсантъ»,  аналітики оцінювали соцмережу у  2 млрд. доларів.  

United Capital Partners був створений у 2006 році, в управлінні фонда знаходяться активи розміром у 3,5 млрд доларів.

Президентом і керуючим партнером United Capital Partners є Ілля Щербович, він також член ради директорів компанії «Роснефть».

В. Мірілашвілі та Л. Левієву, які є співзасновниками ресурсу, належало 40% і 8% акцій відповідно. Власниками «ВКонтакте» також є Mail.ru Group (Алішер Усманов) -39,99% і гендиректор Павло Дуров - 12%. Однак керує акціями Mail.ru Group також Дуров.

Павло Дуров заявив виданню Hopes and Fears, що нічого не знав про підготовку цієї угоди. У соцмережі він написав:  «Поки я генеральний директор, у гіршу сторону нічого в мережі змінюватися не буде».

Останні місяці соціальна мережа опинилась у центрі скандалів. Спочатку «Новая газета» написала про зв’язок колишнього прес-секретаря «ВКонтакте» з Адміністрацією  президента. Нещодавно відбувся обшук в офісі соцмережі, до цього поширились чутки, що Павло Дуров причетний до ДТП та наїзду на поліцейського.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Rambler.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду