Вінокуров мріяв про прибутковість «Большого города», але він збитковий уже 10 років

00:00,
12 Квітня 2013
1458

Вінокуров мріяв про прибутковість «Большого города», але він збитковий уже 10 років

00:00,
12 Квітня 2013
1458
Вінокуров мріяв про прибутковість «Большого города», але він збитковий уже 10 років
«Лента.ру» опублікувала інтерв’ю з інвестором «Большого города» Олександром Вінокуровим, записане напередодні звільнення всієї редакції сайту «БГ». Поточної ситуації він не коментує.

Олександ Вінокуров заявив, що медіахолдинг, в який, окрім  «Большого города», входить також сайт Slon.ru і телеканал «Дождь», поки що збитковий. Але «ми мріємо, що це буде економічно самостійна одиниця, яка не тільки окупатиметься, але принесе інвесторам, у тому числі й мені, якийсь прибуток» - заявив він.

Із названих медіа найдинамічніше, за словами Вінокурова, розвивається телеканал «Дождь». А розвитком «Большого города», який уже 10 років є збитковим, інвестор незадоволений.  На запитання журналіста «Ленты.ру», навіщо було купувати в 2011 році збитковий журнал, Вінокуров чітко не зміг відповісти, але одну із причин назвав – це симпатія до команди і Філіпа Дзядко особисто. Але далі додав: «Але коли все, як розбите корито, потрібно щось робити».  Хоча, схоже, сам він не має відповіді на питання: що робити? «Яке із рішень буде правильним, фіг його знає. І коли ти не розумієш та не знаєш точного рішення, потрібно приймати хоч якісь» - сказав Вінокуров.

Олександр Вінокуров також зауважив, що були зроблені інвестиції в сайт «Большой город», але він вважає, що того результату, про який мріяли при перезапуску сайту, редакція не добилася. «Аудиторія у сайту нерівна та невелика» - додав він.

Після того, як з’явилася інформація про звільнення усієї редакції сайту, головний редактор bg.ru Катерина Кронгауз на своїй сторінці у Facebook опублікувала ще два поста.

В одному написано буквально таке: «Вінокуров сказав, що нічого не говорив і тепер є 4 варіанти: звільнений сайт, звільнені всі, ніхто не звільнений, але в два рази скорочені зарплати, переходимо на краудфандінг [фінансова підтримка різних ініціатив громадянами - MS]. Вирішуйте самі – сказав Вінокуров і пішов».

У наступному пості Катерина Кронгауз написала: «Олександ вінокуров сказав, що "ображений бажанням співробітників редакції сайту отримати компенсації", сказав, що не приймає на цей момент жодного рішення, нікого не звільняє і пішов думати, як зробити так, щоб "ви не працювали, а я не платив"».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lenta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду