Іранський блогер помер у в’язниці від тортур

00:00,
9 Листопада 2012
615

Іранський блогер помер у в’язниці від тортур

00:00,
9 Листопада 2012
615
Іранський блогер помер у в’язниці від тортур
«Купіть труну сьогодні, а завтра приходьте за його трупом…», – так представники Евінської в’язниці сповістили родину блогера Саттара Бехешті   (Sattar Beheshti) про його раптову смерть.

Бехешті неочікувано помер через тиждень після арешту. Його звинуватили у «загрозі національній безпеці в соціальних мережах, зокрема, у Facebook», повідомляє The Huffington Post.

Агенти служби безпеки заарештували активіста 28 жовтня у його оселі і  доправили до сумнозвісної в’язниці, інформувала газета Guardian.

В’язні  засвідчили,  що Саттара катували під час допитів.  «Його тіло було повністю скалічене після тортур. На ньому не було жодного живого  місця», – повідомляв опозиційний сайт Kalemeh.

Залишається незрозумілим, куди потім відвезли 35-річного в’язня – однак співробітники поліції зателефонували його родині 6 листопада, заявивши, що він помер, а тіло перебуває у слідчому ізоляторі.

«Ми просили докладно розповісти про обставини, що призвели до смерті. Та нам сказали, щоб ми замовкли», – розповів опозиційному сайту  Sahamnews дядько Саттара Бехешті. Родину блогера також застерегли від публічного розголосу цієї справи.

.

Іранська влада поки що не прокоментувала смерть Бехешті – проте опозиція вже давно звинувачує її у катуванні дисидентів.

Міжнародні організації, зокрема, правозахисна група Amnesty International вимагають від іранської влади повного та об’єктивного розслідування смерті Саттара Бехешті.

Засудив раптову смерть Бехешті і заступник міністра закордонних справ Великобританії Алістер Берт (Alistair Burt).

«Схоже, єдиний злочин Бехешті у тому, що він виступав в інтернеті на захист прав людини», – заявив пан Берт.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Саттар Бехешті / Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду