ГО «Телекритика» нагородила переможців конкурсу матеріалів про громадське мовлення

00:00,
19 Травня 2014
781

ГО «Телекритика» нагородила переможців конкурсу матеріалів про громадське мовлення

00:00,
19 Травня 2014
781
ГО «Телекритика» нагородила переможців конкурсу матеріалів про громадське мовлення
Імена лауреатів конкурсу матеріалів про громадське мовлення було оголошено під час бар-кемпу «Цифрова журналістика, інформаційна безпека та висвітлення виборів», що проходив 17-18 травня у Бучі і був організований громадською організацією «Телекритика».

Перше місце і нагороду у 4000 грн та додаткове замовлення на 3000 грн отримали журналіст та кінодраматург Володимир Фоменко і викладач Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченко Ілля Хоменко за матеріал «Громадське мовлення з погляду соціальної кібернетики». Його було опубліковано у чернігівському виданні «Високий вал».

Друге місце і 3000 грн. та додаткове замовлення на 3000 грн дісталося харківському журналісту Євгену Маслову за матеріал «Общественное телевидение, общественный довогор и ничего личного» для інтернет-видання «Главное».

Третє місце розділили одразу два матеріали. Це роботи Марії Гаврилишин та Марти Гладкої «А скільки ви готові платити за правду?», а також стаття Катерини Сергацкової «Общестенные медиа а Украине как реалити-шоу для критиков». Кожен із переможців отримає по 2000 грн і додаткове замовлення на 3000 грн.

У окремій студентській номінації стаття студентки 4 курсу спеціальності «Журналістика» Київського університету ім. Бориса Грінченка Маргарити Тулуп «Тест на демократію» набрала найбільше балів. Разом з тим ця робота увійшла до четвірки найкращих матеріалів у загальному рейтингу. Відтак Маргарита, окрім 1000 грн та додаткового замовлення на 3000 грн отримає ще й нагороду за четверте місце у розмірі 1000 грн.

«Усі статті, що увійшли до шорт-листа фіналістів – дуже сильні. Стаття, що посіла перше місце, набрала 40,8 балів, четверте місце – 37,6. Тобто розрив між ними – лише три бали.  Розрив між іншими переможцями ще менший», – пояснив Віталій Яринич, виконавчий директор ГО «Телекритика».

Загалом на конкурс надійшло 63 роботи, які можна прочитати тут.

Нагадуємо, наразі ГО «Телекритика» проводить ще три журналістських конкурси: «Якими мають бути місцеві ЗМІ», «Українська журналістика у часи соціально-політичних конфліктів та воєнних дій» та «Інформаційні війни: причини, наслідки, як протидіяти».

Призовий фонд кожного конкурсу – 25000 грн. Дедлайн подачі матеріалів – 31 травня 2014 року.

Джерело: Телекритика

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
telekritika.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду